Místní už jsou na tyto situace zvyklí. Hřiště se nachází v bezprostřední blízkosti řeky Bečvy. Naposledy bylo zatopeno v dubnu 2017. I proto už ve středu v Ústí dobře věděli, jak postupovat.

„Šatny jsme začali vyklízet někdy kolem půl čtvrté a během dvou hodin bylo celé hřiště pod vodou. Chlapi tam byli snad do půl třetí do rána,“ řekl Deníku bývalý hlavní trenér Sokolu Radim Žingor s tím, že pomáhali i samotní hráči.

Pro klub je tradičně největší hrozbou reálná šance, že se voda dostane do šaten a zázemí hřiště.

„Voda už od kulminace, která byla kolem jedné hodiny v noci ze středy na čtvrtek, klesla skoro o půl metru. Chybělo asi pět centimetrů k zaplavení šaten. Udělali jsme preventivní opatření, vyklidili jsme šatny,“ nastínil starosta obce Libor Vykopal.

„Tak nějak jsme počítali s tím, že až tak velká voda nepřijde, už s tím máme zkušenosti a sledovali jsme přítok z Rožnovské a Vsetínské Bečvy. Víme, že pytle s pískem ani nepomůžou, zkoušeli jsme to minule, voda ale tekla přes zdivo,“ vysvětlil Libor Vykopal.

To nejhorší by měli v Ústí mít za sebou. Těžko odhadovat, kdy bude hřiště v „použitelném“ stavu.

„Vše bude záležet na vývoji počasí. Pokud bude pěkně a voda spadne, za dva nebo tři dny se na trávu bude dát vstoupit. Bude to ale práce, určitě tam budou nánosy bahna z okolí. Potřebujeme, aby voda opadla co nejrychleji,“ dodal ústecký starosta.

Bečva u Teplic nad Bečvou ve čtvrtek 23.5. 2019 dopoledne.
VIDEO: Bečva se v Teplicích dostala na trojku, pak začala klesat

V KOZLOVICÍCH SE MÁ HRÁT

Daleko od podobného scénáře nebyli ani u divizního rivala z Kozlovic, zde se však Bečva dostala spodem pouze k jedné bráně (té blíže Bečvy) a duel s Bruntálem by domácí v neděli od 17 hodin měli odehrát.

„Od rána se situace nemění,“ prozradil ve čtvrtek předseda FK Kozlovice Lubomír Korýtko.

„Voda na hřiště protekla přes valy, které tady máme. Děti možná v sobotu budou hrát na druhém hřišti, ale v neděli bychom měli hrát normálně na hlavním,“ potvrdil.

Také v Kozlovicích už si s velkou vodou zažili své, tentokrát vše dopadlo dobře, 90 procent trávníku zatopeno nebylo.

„To by voda musela protéct až přes parkoviště. Máme to udělané tak, že když voda přiteče, máme udělaný výpust,“ dodal závěrem Lubomír Korýtko.