V Bohumíně si to v neděli rozdali s dalším nováčkem soutěže. Na obou stranách nakonec dominovali gólmani, nedaleko polských hranic se tak zrodila spravedlivá dělba bodů.

Třístovka diváků sice branku neviděla, na nudných devadesát minut si ale rozhodně nemohla stěžovat.

„Já jsem se zápasem určitě spokojený. Musíme si ještě zvykat na volnější metr rozhodčích. Na to se ale v žádném případě nechci vymlouvat. Ten zápas měl náboj, divákům se musel líbit, hrálo se nahoru a dolů,“ popisoval ústecký trenér Radim Žingor.

Fotbalisté Hranic (v modré). Ilustrační foto
Hranicím pomohla k prvnímu bodu červená. Jeseník ztratil náskok



Bohumín na hráče Sokolu vyrukoval tvrdou hrou, nejspíš o něco ostřejší, než byli zvyklí v krajském přeboru. „Dostávali jsme zbytečné karty za kecání, mohlo se zdát, že je na nás rozhodčí přísnější. Byly tam dva zákroky, po kterých jsme mohli kopat penaltu. Ale měli bychom se více věnovat hře,“ podotkl Radim Žingor.

Několikrát se během utkání musel vytáhnout brankář Ústí Urbášek, postupně se však začali osmělovat také hosté. Gólman Bohumína Švrčina ovšem také ukazoval své kvality. Asi největší šanci ve druhém poločase neproměnil hostující Tomáš Orava.

Fanoušci domácího Bosporu se přeci jen branky dočkali. Stalo se tak v 87. minutě, kdy se po centru Nowinského prosadil Hanus. Jeho postavení ovšem bylo ofsajdové, zápas tak dospěl k bezbrankové remíze.

Pro Ústí se rozhodně nejedná o špatný vstup do elitnější soutěže. Navíc chybělo několik hráčů včetně Patrika Sencoviciho či Martina Zagola. Nechyběly ale posily v čele s velezkušeným stoperem Alešem Michálkem. Ten ještě v minulé sezoně pomohl jako kapitán Valašskému Meziříčí k postupu do MSFL.

„Posílili jsme pouze na místech, kde nám něco hořelo. Aleš Michálek je na stoperovi jistota, dařilo se mu skvěle vyhrávat hlavičkové souboje. Myslím si, že to nakonec byla spravedlivá remíza,“ uzavřel kouč Ústí.

Domácí premiéru sehrají jeho svěřenci v neděli tradičně v 10 hodin proti Vsetínu.

Ilustrační foto.
Opilý mladík v Hranicích shodil řidiče skútru

FK Bospor Bohumín – TJ Sokol Ústí 0:0

Rozhodčí: Zaoral – Mojžíš, Koláček. ŽK: Socha, Kubinski – Maléř, Marek, Škařupa, Pančochář, Černotský, Orava. Diváci: 300.

Bohumín: Švrčina – Sittek, L. Poštulka, Socha, Baculák – Halaška, Palej, Kubinski (73. Šiška), Nowinski – Hanus – Ptáček (13. Jatagandzidis, 86. Opic). Trenér: Marek Poštulka.
Ústí: Urbášek – Bezděk, Pančochář, Michálek, Bočan – Černotský, Škařupa, Marek, P. Zagol (78. Mi. Král) – Maléř (86. Holoubek), Orava. Trenér: Radim Žingor.