Úvodní dvacetiminutovka se nesla ve vyrovnaném duchu. Zpočátku měly navrch Hranice, pak se role obrátily. Jak přiznal trenér FK Kozlovice Roman Matějka, jeho svěřencům chyběl v úvodu pohyb. „Zkoušeli jsme nové hráče a ta nesehranost byla vidět," řekl Matějka. I když hosté v první půlhodině tlačili na pilu, nedokázali si vytvořit téměř žádné střelecké příležitostí. Kozlovičtí několikrát nebezpečně zahrozili do otevřené obrany Hranic, což se jim v závěru prvního poločasu vyplatilo. Nejdříve založil Kaďorek akci po pravé straně pro Žůrka, který otevřel skóre na 1:0. Během pěti minut pak Kaďorek zajistil další gól a do šaten mířily Kozlovice s dvoubrankovým vedením.

V podobné režii se neslo i druhé dějství. Domácí hned ze startu nachytali prostřídanou obranu Hranic při rohovém kopu a zvýšili na 3:0. Přesto se hosté nevzdávali. Hraničtí zapracovali na útočné fázi, kdy Kundrát poslal míč Michalu Kuchařovi, který zpoza vápna snížil na 3:1. „Konečně jsme dotáhli akci řádně do konce," těšilo lodivoda SK Hranice Rostislava Sobka. Jeho svěřenci pak začali šlapat domácím na paty a hráli aktivněji. Přesto se v závěru dokázali kozlovičtí hráči utrhnout a po individuální chybě hostujícího obránce zkompletoval hattrick Lukáš Kaďorek.

Oba trenéři se však shodli na skutečnosti, že zápas měl prověřit hlavně nováčky v sestavě. „Hranice také zkoušely hráče. Výsledek je nevypovídající, sice psychicky pomůže, ale nelze na tom nic stavět. V těchto zápasech hledám jiné věci," konstatoval kozlovický kouč Matějka. „Samotné utkání bylo ve fázi přípravy z pohledu obou soupeřů. V kádru nám chyběli čtyři hráči běžné základní sestavy," potvrdil předešlá slova trenér Hranic Rostislav Sobek.

FK Kozlovice SK Hranice 4:1

Autor:  LUBOMÍR BUDNÝ