Pohodové vedení 2:0 nad týmem ze spodních pater tabulky nestačilo. Fotbalisté Hranic se v sobotu při domácí rozlučce představili v zápase s Pustou Polomí. Ještě v 66. minutě měli k dispozici dvougólový náskok, ten se ale během deseti minut rozplynul, a Sportovní klub tak v posledním domácím zápase letošního ročníku divize E bral pouze bod za remízu 2:2.

Přitom nechybělo moc a chvíli před brankou Pusté Polomi na 1:2 mohlo být hotovo. Hraničtí upalovali ve třech na jednoho bránícího hráče, Marek Vyka však místo přihrávky volil pouze střelu do brankáře. Prakticky z protiútoku pak namísto stavu 3:0 bylo sníženo. „Výsledek 1:2 je vždy ošemetný. Soupeř přidal, my začali výsledek bránit," popisoval trenér SK Hranice Rostislav Sobek.

Srovnání pak obstaral střelou z dálky v 76. minutě Martin Hradský. Přitom za stavu 2:0 to vypadalo na dobře zvolenou taktiku a plný bodový zisk pro SK. Vedení domácím zařídil ve 13. minutě Marek Vyka. Chvilku po změně stran poslal Hranice do dvougólového trháku z dorážky Daniel Kuchař.

„Čekali jsme, že proti nám bude stát soupeř, který hraje technicky a kombinačně. Taky, že bude chtít urvat tři body, protože ty karty mezi posledními celky byly rozdány zajímavě. Takže to hodně otevřel. Místy nás dokázal zatlačit, ale my jsme toho využili," zmínil Sobek.

Jenže opět se ukázalo, jak je letošní divizní skupina E nevyzpytatelná, během chvilky bylo srovnáno. Domácí pak ještě za stavu 2:2 měli blízko k vítězství.

Ze závěrečného tlaku byl kousek od rozhodnutí Kundrát, jeho volej ale zastavilo nakonec jen břevno. Neujal se ani další roh a utkání tak dospělo k dělbě bodů.

„Pořád nejsme schopni si ustálit sestavu. Pořád někdo něco doléčuje, a když už hraje, tak je po tréninkové absenci. Ne, že by mladí hráči z dorostu hru oslabovali, to určitě ne. Alespoň jsme tyto mladé kluky mohli po dohodě s trenérem dorostu Jursíkem vyzkoušet. V tomto utkání to byl Jiří Ligač. Podal tři čtvrtě zápasu dobrý výkon, pak už mu trošku došly síly. Další sezonu se hlavně musíme stabilizovat," uzavřel hranický lodivod.

Závěrečné kolo letošní sezony divize E sehraje jeho tým v sobotu od 17 hodin na půdě posledních Velkých Karovic.

SK Hranice – SC Pustá Polom 2:2 (1:0)

Branky: 13. Vyka, 52. D. Kuchař – 66. Černohorský, 76. Hradský.
Rozhodčí: Broskevič – Žurovec, Novák. ŽK: Kundrát. Diváci: 150.

Hranice: Tomečka – M. Kuchař, Kundrát, Čáp, L. Lasovksý – D. Kuchař, Šišlák (20. Kovařčík), Kalous, Ligač (80. Hoffmann) – Nehyba (61. Křenek), Vyka. Trenér: Rostislav Sobek.