Přestože tabulkové postavení dvou soupeřů spíše nasvědčovalo, že se bude dařit hostům, domácí, nad nimiž visí vykřičník v podobě možného sestupu ze soutěže, žili nadějí, že se jim podaří v prvním jarním domácím utkání vybojovat plný počet bodů.

Ústí vlétlo do zápasu jako uragán. Už ve druhé minutě neomylně střílel útočník Patrik Sencovici.

„To brzké inkasování, de facto po mé chybě, nás samozřejmě mrzelo. Naštěstí jsme dokázali vývoj skóre ještě pozměnit," uvedl Radek Řehák, hrající asistent trenéra Konice.

„Po tomto gólu jsem doufal, že budeme pokračovat v nastaveném tempu. Bohužel přišla chyba a následovala penalta, kterou kopala Konice a proměnila," okomentoval dění trenér Sokola Ústí Zdeněk Hoffmann. – 1:1.

Po trestuhodné hrubce ústeckého gólmana Zemana vsítili hosté před přestávkou ještě druhý gól, který vzal domácím i zbylý vítr z plachet.

„Soustředili jsme se hlavně na defenzivu. Na domácích byla vidět chuť hrát a chtěli určitě zvítězit. Museli jsme se mít na pozoru," připustil Řehák.

„Naše hra hodně stojí na Páleníkovi. Ten se nám ale už v deváté minutě zranil a museli jsme ho vystřídat. I proto neprobíhalo vše úplně podle našich představ," zmínil kouč Hoffmann. Jeho svěřenci ve druhé polovině hry ještě zabojovali a v 67. minutě vyrovnali gólem Pavla Sencoviciho na 2:2.

„Mám z toho velmi rozporuplné pocity. V naší situaci potřebujeme jedině vyhrávat, v domácím prostředí potom obzvlášť. I hráčům jsem řekl, že takhle se o záchranu nehraje. Penaltu jsme soupeři darovali, pak přišla chyba brankáře a druhý gól do naší sítě…," posteskl si ústecký trenér.

Podle něj musí tým v příštích zápasech prokázat mnohem větší nasazení a bojovnost.

„Soupeř toho dnes mnoho fotbalového nepředvedl, přesto si od nás zbytečně odvezl bod," kritizoval Zdeněk Hoffmann.

„Věděli jsme, že pro domácí to bude zápas o všechno. Jeli jsem tam s tím, že určitě nechceme prohrát. Je samozřejmě škoda, že jsme ztratili vedení, ale myslím si, že bod je pro obě strany zasloužený," dodal pomocník trenéra Romana Jedličky.

TJ Sokol Ústí – Sokol Konice 2:2 (1:2)

Branky: 2. Pat. Sencovici, 67. Pav. Sencovici – 21. Rus z pen., 44. F. Drešr.

Rozhodčí: Kopecký – Motal Vedral.

Ústí: Zeman – Biskup (63. Juřica), Smolka, Zima, Pav. Sencovici – Černotský, Páleník (9. Hladík, 85. Kočnar), Plesník, Ševčík – Pat. Sencovici, Škorňa. Trenér: Zdeněk Hoffmann.

Konice: Rec – Bílý, P. Sedláček, Řehák, Růžička – Václavek, T. Sedláček, Rus (70. Burget), F. Drešr – Kováč (80. M. Drešr), Antl. Trenér: Roman Jedlička.