„Byl to zábavný fotbal pro nestranného diváka, pro trenéry už to bylo o něco horší," komentoval duel trenér Hranic Petr Zatloukal.

Úvod se domácím hrajícím kvůli zraněním čtyř opor základu v silně kombinované sestavě a zlínskými posilami povedl náramně. Od druhé minuty a ukázkové akci na tři doteky poslal TVD do vedení Macek.

„Měli jsme mírnou převahu, ale hosté z první šance z trestného kopu ve 28. minutě vyrovnali. Chvíli na to po další krásné kombinaci nám získal vedení Koller. Ovšem následná nepozornost a faul Goni dovolil na brejky hrajícím hostům z penalty vyrovnat," zamrzelo trenéra Slavičína.

Hranice dokonce mohly jít do vedení, podle trenéra Zatloukala však rozhodčí nesprávně odpískali v závěru první půle ofsajd.

„Hanák dostal balón za obranu, výborně si tam zaběhl, šel sám na branku, ale rozhodčí pískl ofsajd. Všichni ale byli přesvědčeni, že to ofsajd nebyl. Kdyby to dopadlo gólem, tak se ten zápas odvíjel asi jinak. Na nás to dolehlo, cítili jsme menší křivdu," prozradil trenér Hranic.

Jeho protějšek musel o přestávce zvýšit hlas, což padlo na úrodnou zem. Hned z první akce Kollerovu střelu Hranice vykopávaly z brankové čáry.

„Ve zbytku utkání jsme už byli lepší. Po hodině hry uklidil nám vrátil vedení Kalus, aby dvacet minut před koncem stvrdil naše vítězství po pěkné individuální akci Vašulka," konstatoval spokojeně Straka.

„Ve druhé půli jsme zahodili další tři čtyři vyložené šance, po gólu volaly zejména šance Elšíka a Macka," neodpustil si jinak spokojený trenér Slavičína, jehož hodně trápí absence opor týmu.

„Školník je do konce podzimu kvůli slepému střevu mimo hru, zranění jsou i Plšek a Kocián. Ještě že dobře funguje spolupráce naší farmy se zlínským klubem," oddechl si Straka, jehož výběr za týden čeká derby ve Valašském Meziříčí.

„Ve druhém poločase jsme museli vynuceně střídat ze zdravotních důvodů Kalouse, museli jsme pozměnit rozestavení, a to nám moc nesedlo. Soupeř se dostával více na naši polovinu a určitě byl lepší. Zaslouženě zvítězil," uznal Petr Zatloukal.

TVD SLAVIČÍN – SK HRANICE 4:2 (2:2)

Branky: 2. Macek, 29. Koller, 61. Kalus, 72. Vašulka – 27. Nehyba, 31. Ferenc (PK).

Rozhodčí: Dorušák – Silný, Běhal. ŽK: Goňa, Elšík, Lukaštík – Vyka, Hanák, Kalous, Šišlák. Diváci: 145.

Slavičín: Vypušťák – M. Goňa, Lukaštík, Kalus, Mezírka – Hlava (57. M. Švach ml.), Elšík, Koller, Vašulka (89. Bartoš) – Macek, Chwaszcz (85. Hladík). Trenér: Vladislav Straka.

Hranice: Juříček, Kundrát, Vyka, Čáp – Kalous (52. Hoffmann), Nehyba (84. Dán), Šišlák, Kuchař, Hanák – Ferenc. Trenér: Petr Zatloukal.

Autoři: Martin Břenek, Ivan Němeček