To byl zápas jako řemen! Hranice i Ústí nabídly divákům v sobotu v předkole MOL Cupu parádní podívanou.

„Pro diváky to byl určitě zajímavý zápas, ale pro trenéry muka,“ řekl trenér poraženého Ústí Libor Skopalík.

Hned od úvodu se bylo na co dívat. Hranice vedly po gólu Radima Kundráta už od 6. minuty, na konci první půle ale po vlastním zásahu Martina Lasovského přišly. Po hodině hry to s nimi vypadalo všelijak. V rozmezí minuty se prosadili David Bezděk a Michal Škařupa.

„Do třicáté minuty jsme měli několik tutových šancí. Kdybychom je dali, tak to bylo 3:0 a dohrávali jsme v klidu. Pak jsme udělali chyby a najednou jsme prohrávali o dva góly,“ konstatoval trenér domácích Hranic Radek Fojtů.

Jenže přišel velký obrat. Nejdřív snížil Dominik Pecha, který byl na hřišti sotva pár minut a v nastaveném čase vyrovnal Petr Vavřík.
„Neuhlídali jsme rozehranou standardku a přišlo nás to draho. Samozřejmě nás to hodně mrzí. Měli jsme vítězství na dosah,“ podotkl Skopalík.

„Moc si cením toho, že jsme to nevzdali a nakonec se nám podařilo i vyrovnat,“ ocenil Fojtů.

Šlo se do prodloužení, v němž nejprve vrátil Hranicím vedení Adam Kušner. Hosté se ale nezlomili a našli sílu na odpověď. A to ani přesto, že na konci první poloviny prodloužení byl vyloučen po druhé žluté Škařupa. Brzy po obrátce ve 107. minutě Pavel Sencovici ještě jednou skóre vyrovnal.

Střelecký účet nakonec uzavřel ten, kdo ho otevřel. Vítězný gól vstřelil ve 113. minutě Radim Kundrát.

„Jsem rád, že jsme vyhráli. Mužstvo hrálo v minulé sezoně o záchranu, takže každá výhra pomůže. Ještě s Ústím, což je takové naše derby a vnímá se prestižně,“ uvedl kouč vítězů Fojtů.

Naproti tomu ústecký trenér Skopalík už před zápasem avizoval, že pohár bere jako poslední vylepšené přípravné utkání. „Vyhrát chcete vždycky, ale opravdu jsem to bral hlavně jako přípravný zápas. Ukázal nám to, že před soutěží musíme ještě zapracovat na defenzivě,“ dodal.

SK Hranice – Sokol Ústí 5:4 (1:1, 3:3) po prodloužení

Branky: 6. a 113. Kundrát, 63. Pecha, 90.+2 Vavřík, 99. Kušner – 45.+1 M. Lasovský vl., 58. Bezděk, 59. Škařupa, 107. Pav. Sencovici. Rozhodčí: Křepský – Silný, Podhajský. ŽK: Tomečka, Čáp, Kušner – Smítal, Smolka, Škařupa, Urbášek. ČK: 104. Škařupa. Diváků: 280.
Hranice: Tomečka – L. Lasovský (74. Motloch), Kundrát, Čáp, Vavřík – M. Lasovský, M. Kuchař, - Vyka, D. Kuchař (61. Pecha), Marek – Křenek (72. Kušner). Trenér: Radek Fojtů.
Ústí: Urbášek – Bezděk (91. Šnejdrla), Smolka, Pav. Sencovici, Bočan – Michálek, Smítal (68. Kalous), Škařupa, Žingor (46. Váňa) – Zagol, Vladik (82. Pat. Sencovici). Trenér: Libor Skopalík.