Trenéra Alexandra Bokije vystřídal Petr Zatloukal, který se na hranickou lavičku vrátil po angažmá v Bělotíně, kde s tímto mančaftem minulou sezonu vybojoval druhé místo I.A třídy. Nestačil pouze na neporazitelné Ústí. Právě spolupráce s nynějším nováčkem krajského přeboru ale v létě skončila, novou farmou Hranic se stal bývalý Zatloukalův tým, Bělotín.

„V Bělotíně jsem působil a vím, že tam jsou dobré fotbalové podmínky. Od trávníku po zázemí. Je to dobré pro mladé hráče, kteří se budou mít kde rozehrát. Navíc by snad tento tým mohl postoupit do krajského přeboru. Mohlo by to být ke prospěchu celého regionu. Všichni hráči nemohou hrát za Hranice," pověděl Zatloukal.

Co se hráčského kádru týče, velké změny v Hranicích nenastaly. Určitým oslabením ofenzívy asi bude návrat Korejce Leeho a Alexandra Vorontsova do zahraničí. Radost trenéru Zatloukalovi nedělá ani fakt, že někteří hráči se rozhodli pokračovat v dresu Ústí, kam buďto přestoupili, nebo zůstali nadále hostovat.

„S kolegou Matýskou jsme převzali tým, který tady zůstal bez cizinců, kteří odešli. Bohužel se nám jej nepodařilo doplnit tak, jak jsme chtěli. Hlavně mě mrzí, že se nám nepodařilo domluvit s hráči, kteří zůstávají v Ústí. Jsou to vlastně naši hráči, které Ústí buď odkoupilo, nebo získalo na hostování. Dokázal bych si představit tři nebo čtyři, kteří nás mohli posílit. Nechtěl bych, aby Ústí bylo naší konkurencí, ale aby bylo naším regionálním spojencem. Bohužel momentálně tam ten odbyt hráčů je," mrzí kouče Hranic.

Co se posil týče, má Zatloukal nově k dispozici Lukáše Biskupa a Miroslava Hanáka z přidruženého Bělotína. Z hostování se vrátil také gólman Jan Matůšů, jenž by měl krýt záda Jakubovi Tomečkovi. Kádr stabilně rozšíří také čtveřice dorostenců, přičemž Jakub Frydrych dostával příležitosti již v minulé sezoně pod trenérem Bokijem.

„Přišli někteří dorostenci, kteří jsou určitě perspektivní. Potřebují ale ještě hodně hrát, aby byli posilami a plnohodnotnými divizními hráči," myslí si Petr Zatloukal.

Výsledkově se Hranickým v přípravě moc nedařilo, výhra přišla až v posledním přátelském střetnutí proti Holešovu. Nutno podotknout, že kvalita soupeřů v přípravě Hranic byla většinou opravdu vysoká.

„Měli jsme poměrně těžké soupeře, což by nám mělo pomoci. Kluci jsou mladí, takže se potřebují s těmito týmy potkávat co nejčastěji. Hráli jsme pohár s Karvinou, která je úplně někde jinde, s HFK Olomouc nebo Uničovem. S Uničovem jsme hráli dobře, proti Holici jsme herně nepropadli, ale rozdílová byla přítomnost Marka Heinze, který nám nastřílel hattrick," komentoval utkání přípravy Zatloukal. S posledním duelem proti Holešovu už byl spokojen.

„Byl to soupeř kvalitou na podobné úrovni, na jaké budou naši soupeři v divizi. Musíme být spokojení, dali jsme pět krásných gólů z akcí, které bychom rádi předváděli v sezoně. Je na čem stavět," věří navrátilec na hranickou lavičku.

Minulou sezonu předváděly Hranice zajímavý přímočarý fotbal, přičemž se snažily hodně těžit z ofenzivních schopností křídelníků v útoku. Zatloukal již dříve avizoval, že by rád pokračoval v útočně laděném fotbalu, Bokijem nastavené rozestavení 4–3–3 ale dále praktikovat nehodlá. Cíly a ambice však má staronový trenér Hranic minimálně stejně vysoké.

„Nechci se schovávat za alibistické řeči, že chceme hrát ve středu tabulky. Zase ale nejsem Mourinho, abych chtěl vždy hrát jen o první příčku. Rádi bychom prostě hráli někde nahoře. Může se stát, že to bude střed, ale za sebe říkám, že se chceme hrát o ty nejvyšší příčky," řekl na závěr Petr Zatloukal.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ HRANIC

Hranice – Sigma Olomouc U19 1:2

Hranice – Uničov 1:2

Hranice – Bystřice pod Hostýnem 3:3

Hranice – Viktoria Otrokovice 1:1

Hranice – Karviná 1:5 (pohár)

Hranice – 1. HFK Olomouc 0:4

Hranice – Holešov 5:1

SOUPISKA HRANIC

Brankáři: Jakub Tomečka (1995), Jan Matůšů (1991)

Obránci: Tomáš Čáp (1978), Radim Kundrát (1990), Radim Kalous (1994), Michal Kuchař (1995), Vojtěch Bušina (1987), Lukáš Biskup (1989), Petr Vanduch (1996)

Záložníci: Pavel Šišlák (1996), Tomáš Chrastina (1992), Michal Žoch (1990), Radim Žingor (1996), Jan Nehyba (1996), Miroslav Hanák (1992)

Útočníci: Patrik Hoffmann (1995), Marek Vyka (1995), Jakub Frydrych (1997), Jan Ferenc (1985)

Přišli: Biskup, Hanák (přestup z Bělotína), Nehyba, Žingor, Vanduch, Frydrych (všichni z dorostu), Matůšů (návrat z hostování)

Odešli: J. Pančochář, Pokorný, Holoubek (přestup do Ústí), Šnejdrla (hostování v Ústí), Lee, Vorontsov (návrat do ciziny), Poláček (hostování Všechovice), Málek (dlouhodobé zranění)

Realizační tým

Trenér: Petr Zatloukal

Asistent trenéra: Stanislav Matýska

Vedoucí: Ing. Štefan Príbela

Masér: Jiří Hanuška

Vedení klubu:

Předseda: Miroslav Nehyba

Místopředseda: Radek Průcha

Sekretář: Lubomír Kubica