Havířov v čele s hrajícím trenérem družstva, trojnásobným ligovým mistrem, Miroslavem Matušovičem, dokázal ve druhé půli smazat dvoubrankové manko a odvézt si z Hranic jeden bod. Vyrovnávací branku vstřelil právě Matušovič.

„Byl to bojovný zápas z obou stran. Soupeř dokázal srovnat dvěma slepenými brankami, těch ale mohlo padnout mnohem víc, na obou stranách byla spousta šancí," řekl k utkání trenér Hranic Alexander Bokij.

V prvním poločase byli jasně nebezpeční domácí fotbalisté. Po nevýrazném úvodu využili první větší šanci, když se po Leeho centru z leva v 6. minutě prosadil Michal Kuchař.

Hranice poté zklidnily hru a dále se prosazovaly hlavně díky rychlému přechodu do útoku.

Nejvíc hostující obraně zatápěl Korejec Lee, který podnikal nebezpečné výpady po levé straně hřiště.

Ve 25. minutě to byl on sám, když se dostal po samostatné akci do velké příležitosti, kterou ale nevyužil.

Ve 30. minutě pak byl kousíček od gólu domácí Ferenc, sám před brankářem Havířova ale selhal.

Chvilku nato zahrozili i hosté, když Matušovičův centr ze standardní situace hasil vyboxováním hranický gólman Tomečka.

Ve druhé půli se Hraničtí rychle dostali do dvoubrankového vedení a zdálo se, že potvrdí výbornou formu z předešlého utkání.

Havířov ovšem dokázal srovnat. V závěru byly k vidění šance na obou stranách, ani jeden tým ale rozhodnout nedokázal.

„Měli jsme asi pět vyložených šancí, ze kterých obvykle dáváme góly. Hrálo se nahoru dolů, pro diváky to asi byl atraktivní zápas. V posledních minutách jsme měli dvě stoprocentní šance. Bušina nastřelil i břevno. Šťestí v závěru stálo na straně soupeře," řekl trenér Hranic Bokij.

V dalším kole jeho svěřenci jedou k sobotnímu zápasu do Vítkovic, které jsou lídrem soutěže a nejžhavějším kandidátem na postup do MSFL.

SK Hranice – MFK Havířov 2:2 (1:0)

Branky: 6. Kuchař, 50. Šišlák – 58. Skoupý, 75. Matušovič. Rozhodčí: Miklík – Hanák, Štipčák.

Hranice: Tomečka – Kuchař, Kundrát, Kalous, Čáp – Šišlák, Chrastina, Hostaša (60. Bušina) – Ferenc, Žoch (42. Frydrych), Lee (85. Poláček). Trenér: Alexander Bokij.