Velkolepá party mohla vypuknout po výhře Ústí 4:0. Hosté však měli k celému zápasu výhrady.

„Ve finále si v Ústí uspořádali místní veselici, velký Majáles, doprovázený hudbou od ranních hodin. Takže už když jsme přijeli, bylo mi jasné, že ten zápas nemůže dopadnout jinak. Byla to oslava postupu domácích do divize. Nezbývá mi nic jiného, než soupeři popřát, až se mu tam daří a jsem rád, že zmizne z krajského přeboru,“ vzkázal domácím trenér Zábřehu Jaroslav Appl, který po zápase odmítl potřást rukou svému protějšku Radimu Žingorovi.

„Pan Appl asi neumí prohrávat. Já, když jsem prohrál v Kralicích nebo v Určicích, tak jsem šel a podal trenérovi ruku. Nebudu mlátit hlavou do zdi a nadávat na všechno okolo. Přeci jen jsme kolegové,“ řekl k situaci ústecký kouč.

„Prostě nesdílím způsob, jakým se tam fotbal dělá. Na začátku zápasu byli všichni usměvaví, ale od padesáté minuty mi pan Žingor nadával do nejsprostších nadávek, aniž bych mu dal nějakou záminku, a pak přijde po zápase a chce si podávat ruku, tak jsem mu řekl, ať si užijí divizi, ale ruku jsem mu nepodal a už nikdy nepodám,“ vysvětloval Jaroslav Appl.

Sám ale uznal, že domácí na hřišti byli lepším týmem.

„Od první minuty jsme byli pod velkým tlakem. Druhý gól padl z penalty, o které nebudu polemizovat. Tam se lámal chleba. Samozřejmě jsme mohli přidat lepší a bojovnější výkon, takto jsme se stali jen součástí oslav. Domácí si to pohlídali a byli lepší,“ řekl trenér Zábřehu.

O vysoké výhře Sokolu rozhodl dvěma góly nejlepší střelec soutěže Lubomír Maléř, klíčovou penaltu proměnil Patrik Sencovici a trefil se také Radim Pokorný.

„Prvních patnáct minut jsme byli na baloně, jasně lepší. Chtěli jsme držet míč a řešit vše jednoduše, dávali jsme balony rychle nahoru. Tomáš Orava tentokrát ty souboje vyhrával, proto jsme měli před soupeřovou brankou výhodu, z toho pramenily ty šance,“ vracel se k duelu Radim Žingor.

Jeho tým si tak dvě kola před koncem vypracoval na čele sedmibodový náskok, o krajském přeborníkovi je tedy rozhodnuto.

O tom, jestli si Ústí příští rok zahraje divizi, ještě ale jasno není.

„Musíme vymyslet, co s tím. Je to složitější, zatím vám to neřeknu. Záleží na tom, jak se domluvíme s klukama, kolikrát týdně jsou schopni trénovat, řešit se samozřejmě musí i hráčské obsazení, přeci jen, je to zase skok nahoru,“ ví dobře ústecký lodivod.

TJ Sokol Ústí – SK Sulko Zábřeh 4:0 (2:0)

Branky: 29. a 76. Maléř, 35. Pat. Sencovici, Pokorný.
Rozhodčí: Sedláček – Přikryl, Perutka. ŽK: Pančochář, Orava – Okleštěk. Diváci: 200.

Ústí: Urbášek – Bezděk, Pančochář, Zagol, Pat. Sencovici – Černotský (89. Pav. Sencovici), Škařupa, Žingor ml. (51. Holoubek), Maléř (81. Smolka) – Pokorný (87. Kádě), Orava (85. Vladik). Trenér: Radim Žingor st.
Zábřeh: Toman – Marada (70. Schwab), Lepka, Němec – Žanda, Král, L. Okleštěk (77. Švéda), Lukas – Sitta, Jakeš, Sládek. Trenér: Jaroslav Appl ml.