Ústečtí nejsou zvyklí prohrávat, a už vůbec ne dostávat jakýkoliv vyšší příděl. Možná i proto se jejich hra postupně sesypala jako domeček z karet. Jeseník navíc svou fotbalovou kvalitou a zkušenostmi soupeře jasně předčil.

„Jeseník hrál velice dobře. Šlo vidět, že jeho hráči o sobě vědí. Ukázali nám, že jsou výborný mančaft a zaslouženě soutěž ovládli," smekl před soupeřem vedoucí domácího týmu Josef Velocha.

Výkon jeho svěřenců se mu pochopitelně hodnotil velice těžko.

„Naši hráči neplnili taktické pokyny, které jsme si před zápasem stanovili. Odpadli jsme absolutně ve všem. Dostávali jsme góly z brejků, potom i červenou kartu. Bylo to 4:0 po první půli a druhý poločas už se jenom dohrával," řekl Velocha.

Ústecký masakr načal už ve 4. minutě nejlepší jarní střelec hostů Petr Navrátil, který si nedělní dopoledne nakonec zpříjemnil hattrickem. Dvakrát se pak trefil asi nejlepší hráč na hřišti Bronislav Mlynář. K nejvýraznější výhře Jeseníku v sezoně přispěli gólem ještě Karakasidis, Woitek, Plhák a Bříza.

„Nevím, jestli jsme byli tak dobří, ale na našem týmu bylo vidět, že již nehraje pod žádným tlakem, kluci zkrátka hráli pro radost. Rozhodující pro dnešní výsledek byl hlavně náš nástup, kdy jsme po půlhodině hry vedli o tři góly, to soupeře asi dost zaskočilo," prozradil po drtivém vítězství svého týmu jesenický kouč Petr Ševčík.

Čtyři góly v prvním a hned pět ve druhém poločase. Oslabené Ústí síly na odpor proti silnému soupeři po změně stran hledalo jen stěží. „Domácí navíc zradila za tohoto vývoje i morálka, když po zbytečném faulu dohrávali celou druhou půli v deseti, i tohle se podepsalo na konečném skóre. Potom už jsme byli o třídu lepší," doplnil Ševčík.

Výsledek nicméně na konečném pořadí na prvních dvou místech krajského přeboru nic nezmění, avšak jen potvrdil dominanci suveréna celé sezony. (něm, MPe)

TJ Sokol Ústí – FK Jeseník 0:9 (0:4)

Branky: 4., 17. a 59. Navrátil, 34. a 37. Mlynář, 51. Karakasidis, 69. Woitek, 82. Plhák, 90. Bříza. ČK: 43. Bočan (po 2. ŽK, Ústí). Diváci: 152.

Ústí: Bernkopf – Bezděk, Bočan, J. Smolka, Šnejdrla – Černotský (73. Vladik), Pančochář (84. Pavel Sencovici), Žingor ml. (46. Holoubek), Patrik Sencovici – Škařupa, Pokorný (80. Orava). Trenér: Radim Žingor st.

Jeseník: Vrána – Novák (73. Keltner), Macura, Karakasidis, Vavrač (78. Daniel) – Kysela (62. Bříza), Hanzlík, Mlynář, Plhák, Woitek – Navrátil. Trenér: Petr Ševčík.