Zápas se už od začátku nevyvíjel pro Hranice příznivě.

Na začátku druhé třetiny díky nedůrazu před vlastní bránou to bylo už 2:0. Hranicím se podařilo snížit na 2:1, kdy po přihrávce Stanislava Lipše překonal zděchovského gólmana Honza Peroutka.

V polovině zápasu byly Hranice v tempu a po ideální přihrávce Petra Vanducha mladšího před odkrytou bránu soupeře vyrovnal Jiří Sáva.

V závěru třetiny Hranice polevily a díky nedůslednému bránění dovolily soupeři zvýšit náskok na 4:2.

Na začátku třetího dějství navíc Zděchov zvýšil na 5:2 a bylo zle.

Hranice se ale nevzdávaly a po přihrávce Romana Částečky krásnou střelou z dálky snížil Radim Motloch na 5:3 a v závěru se ještě Jiří Sáva dokázal prosadit na brankovišti soupeře a snížil na 5:4.

Hranice bojovaly až do konce, ale k vyrovnání nepomohla ani závěrečná půlminutová hra bez gólmana.

HC Zděchov – HC Hranice 5:4 (1:0, 3:2, 1:2)

Branky a asistence Hranic: J. Sáva 2+0, J. Peroutka 1+0, R. Motloch 1+0, P. Vanduch 0+1, S. Lipš 0+1, R. Částečka 0+1.

HC Hranice: Tomáš Bonk – Roman Částečka st., Jan Peroutka, Tomáš Cubo, Stanislav Lipš, Jiří Sáva, Jiří Tomeček, Radim Motloch, Petr Vanduch ml., Libor Hlavinka.

V dalším kole se Hranice utkaly s valašskomezi­říčským týmem HC Roosters. Zápas se odehrál ve vysokém tempu, kdy se Hranice snažily odčinit sobotní prohru se Zděchovem.

V první třetině se po nahození puku do brankoviště od Iva Psoty prosadil důrazný Miroslav Šíra.

Ve druhé třetině padlo nejvíce gólů. Nejdříve Roman Částečka mladší vybojoval puk v rohu mantinelu a přesnou přihrávkou před bránu vybídl ke skórování Libora Hlavinku, který chladnokrevně překonal domácího gólmana.

Při další akci vystřelil z dálky Mira Šíra, gólman střelu vyrazil před sebe a Petr Vanduch mladší dorážkou zvýšil na 3:0. Čtvrtý gól Hranic dal Roman Částečka mladší, který dostal nádhernou přihrávku od Petra Vanducha mladšího zpoza soupeřovy brány.

Druhou třetinu uzavřel v přesilové hře Jiří Tomeček, který vyslal dělovku od modré čáry a Standa Lipš svou tečí usměrnil puk do brány domácího týmu a uzavřel tak druhé dějství na 5:0 ve prospěch Hranic.

V závěrečné třetině už padl jen jeden gól, kdy Petr Vanduch mladší vybojoval puk ve středním pásmu, přihrál najíždějícímu Standovi Lipšovi, ten poslal puk před bránu Mirovi Šírovi, který zvýšil na konečných 6:0 ve prospěch Hranic.

HC Hranice – HC Roosters 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Branky a asistence Hranic: M. Šíra 2+1, P. Vanduch 1+2, S. Lipš 1+1, R. Částečka ml. 1+1, Libor Hlavinka 1+0, Jiří Tomeček 0+1, Ivo Psota 0+1.

HC Hranice: Tomáš Bonk – Roman Částečka st., Radim Motloch, Jiří Tomeček, Jiří Sáva, Stanislav Lipš, Jiří Šíra, Ivo Psota, Roman Částečka ml., Petr Vanduch ml., Libor Hlavinka. (pv)