Do sjednání pořádku se muselo zapojit i několk desítek policistů a strážníků.

Po zápase se v ulicích města strhlo ještě několik šarvátek. Policie v souvislostmi s výtržnostmi na stadionu zadržela tři fanoušky

„Takové věci sportu velmi škodí a kvůli nim hodně trpí ti normální fanoušci. Mělo by se to radikálně trestat, protože někteří fanoušci si myslí, že si mohou dovolit všechno. Většina lidí se přišla podívat na hokej, který byl v té části zápasu pěkný, takže je to obrovská škoda," pověděl Lubomír Václavíček, asistent přerovského kouče.

Téměř na chlup stejně celý incident okomentoval bezprostředně poté i hostující kouč Viktor Hlobil.

„Takové věci by se neměly stávat. Někteří na stadion přivedli i své děti a ty se na to musely dívat. Je škoda, že se zápas nedohrál, protože v první třetině se hrál dobrý hokej na obou stranách," sdělil.

První rozmíška mezi oběma sektory fanoušků se strhla v čase 12:50, kdy několik Vsetínských vniklo do přerovského kotle a snažilo se ukrást vlajku s motivy domácího klubu.

Zápas Přerova se Vsetínem ukončilo řádění hostujících fanoušků„Přerušil jsem kvůli tomu utkání a požádal hlavního pořadatele o posílení pořadatelské služby u obou sektorů fanoušků," vyjádřil se hlavní rozhodčí Radim Slavka k vynucenému přerušení hry.

Zubři poté nevyužili dlouhou početní výhodu pěti proti třem, a jakmile byli Valaši v plném počtu, udeřili. Martin Kubo vybojoval puk u mantinelu, sjel si až před Vojtka a v čase 14:54 poslal Vsetín do vedení.

„Následně jsem musel zápas opět přerušit kvůli hromadné šarvátce v sektoru hostí, kterou řešila bezpečnostní služba," pověděl sudí.

Co dál rozhodně disciplinárka

Poté si už diváci hokeje moc neužili. Nepokoje totiž neustávaly.

„V čase 15:55 z důvodu další hromadné šarvátky v sektoru hostí a odpálení několika dýmovnic byla první třetina ukončena a nařízena úprava ledu s tím, že zbytek úvodní části se odehraje po přestávce," sdělil rozhodčí Slavka.

Jenže tak se nestalo. Hlavní pořadatel musel navíc požádat o pomoc i Policii ČR a ta hostující chuligány vytlačila ze stadionu. Nicméně celou halu pokryl dusivý dým, který nebylo žádným způsobem možno rozptýlit.

„Po vypršení hodinové čekací doby bylo utkání ukončeno z důvodu nezpůsobilosti hrací plochy," dodal hlavní arbitr.

Sobotní duel byl tedy ukončen ještě před první sirénou za stavu 0:1 pro hostující Vsetín.

„Co s tímto zápasem bude, rozhodne disciplinární komise. Ve hře je několik variant – může dojít ke kontumaci ve prospěch hostů, ale to nepředpokládáme. Naopak já osobně si myslím, že se bude zápas opakovat nebo dohrávat. Výsledek 0:1, kterým utkání skončilo, nepřipadá v úvahu, protože nebyla odehraná ani jedna celá třetina," nastínil možné varianty Lubomír Svoboda, jednatel HC ZUBR Přerov.

Policie zadržela tři fanoušky

U incidentů musela zasahovat i repubiková policie.

Poté, co byl zápas na přerovském zimním stadionu předčasně okolo 18.30 hodin ukončen z důvodu šarvátek a odpálení dýmovnic ze sektoru hostí, zadržela tři nebezpečné chuligány.

„Policisté zajistili tři osoby, které jsou prověřovány z podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, pokus vloupání a poškození cizí věci. Dále uložili tři blokové pokuty ve výši 1700 korun," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Celkem se do zajištění pořádku zapojilo 51 policistů.

„Zasahovalo i dvanáct příslušníků pořádkové jednotky a také strážnici Městské policie Přerov s psovody," dodala.

Do Přerova dorazilo na utkání přes dvě stě vsetínských fanoušků. Někteří z nich byli problémoví již před utkáním cestou z vlakového nádraží.

Po utkání se v přerovských ulicích také uskutečnilo několik potyček.

„Celou neděli bude probíhat vyšetřování a provede se ohledávání zimního stadionu a jeho okolí k vyčíslení škody. Podrobnější informace budou k dispozici v pondělí," uzavřela policejní mluvčí.

Škody půjdou do desetitisíců

Zápas Přerova se Vsetínem ukončilo řádění hostujících fanouškůŘádění fanoušků Vsetína se neobešlo bez škod na majetku. Co jim přišlo vhod, to použili proti pořadatelské službě, která měla plné ruce práce, aby dav agresorů udržela. Kromě pořadatelů tak musela proti nepokojům zasáhnout také Policie ČR.

„Policisté zajistili tři osoby, které jsou prověřovány z podezření ze spáchání trestných činů Ublížení na zdraví, Pokus vloupání a Poškození cizí věci. Dále uložili tři blokové pokuty ve výši 1700 korun," sdělila na druhý den po incidentu Marie Štrbáková, krajská policejní mluvčí.

Škody, které Vsetínští způsobili, půjdou do desetitisíců.

„V sektoru hostí byl zničen hydrant včetně rozřezané hadice, ale hlavně dveře na dámské záchody a sociální zařízení. Tyto škody odhadem přesahují padesát tisíc korun," prozradil Svoboda.

Celou noc se větralo

Zápas Přerova se Vsetínem ukončilo řádění hostujících fanouškůUtkání se však nedohrálo především kvůli dýmu, který se přes veškeré úsilí nepodařilo rozehnat.

„Budeme rádi, pokud se vzduch vůbec vyčistí do nedělního dopoledne, kdy hrají junioři svůj mistrovský zápas. Večerní program na zimním stadionu byl pochopitelně zrušen," řekl v sobotu jednatel hokejového klubu.

Celou noc se tak v Meo Aréně větralo.

„Puštěny byly ventilátory a byly otevřeny všechny dveře. Udělali jsme všechno proto, aby juniorka nemusela své utkání odkládat, což se nám podařilo. Ráno už dokonce bylo bruslení veřejnosti," doplnil Svoboda.

Ten se zároveň všem přítomným fanouškům omlouvá a slibuje kompenzaci.

„Divákům děkujeme za trpělivost. Budeme je včas informovat, jakým způsobem jim budeme kompenzovat vstupné. Cokoliv v těchto chvílích povědět by bylo předčasné, protože sami nevíme, jak tento zápas nakonec dopadne," pověděl závěrem Lubomír Svoboda.