„Začali jsme ve Valašském Meziříčí, v úterý jsme hráli v Rožnově pod Radhoštěm a ve středu v Hranicích. Města jsou od sebe vzdálená jen pár kilometrů, přesto na koncerty přijde vždycky plno lidí. Z toho mám velkou radost," sdělil Václav Hudeček.

Velký zájem o barokní hudbu světoznámých skladatelů v podání sehrané dvojice projevila veřejnost i v Hranicích, přestože deštivé počasí a nízké teploty návštěvě koncertu příliš nenahrávaly.

„Stejný program jsme odehráli třikrát za sebou. Lidé jsou ale věrní a na moje koncerty chodí už skoro padesát let," podotkl dvaašedesátiletý světoznámý houslový virtuóz, který si vedle zaplněných lavic užíval i samotné prostředí kostela.

„Jsem rád, že máme toto množnost hrát v prostředí chrámu, protože pro zámecké a chrámové prostory byly tyto skladby komponovány. Posluchači málokdy slyší barokní muziku v autentickém provedení, tedy ve spolupráci houslí a cembala. Zatímco housle se od baroka příliš nezměnily, klavír má úplně jiný zvuk než právě cembalo. Cembalo je v podstatě drnkací nástroj, jeho zvuk je podobný loutně," přiblížil Václav Hudeček.

S vystoupením před vyprodanými sály sice už má bohaté zkušenosti, přesto prý ale stále před koncertem pociťuje jemné rozechvění. „Nejde o nervozitu nebo trému, to by bylo špatné. Je to spíše takové příjemné chvění. Radost z toho, že jdu zase hrát," uzavřel slavný hudebník.