Princezny, princové, piráti, ninjové, komiksoví hrdinové, ti všichni, a pochopitelně i mnozí další, byli v sobotu od patnácti hodin k vidění v prostorách kulturního domu Echo v Lipníku nad Bečvou.

„My jsme tady poprvé. Synovi jsou teprve tři roky, takže předtím na to byl ještě malý, teď už jsme si řekli, že by to šlo. Dneska jde za čerta, masku jsme vyrobili sami," prozradila maminka jednoho z malých účastníků maškarního bálu.

Toho se účastnili nejen lidé z Lipníka ale také z Hranic a přilehlých vesnic.

„Já jsem přijel s dcerkou z Hranic. Kamarád z Lipníka sem šel se synem, tak jsem si řekl, že ho podpořím a přijeli jsme taky," řekl tatínek malé havajské tanečnice.

„V tuto chvíli je tady dvě stě návštěvníků. My maškarní plesy pořádáme vlastně od doby, co tady máme nový kulturní dům, takže dá se říct, že se z toho pomalu stává tradiční akce," prozradila ředitelka Střediska volného času Jana Kašpárková.

„V předešlých letech jsme připravovali program sami, tentokrát jsme se obrátili na Pavla Nováka a jeho tým," dále objasnila.

Děti si užily tematické písně, které s Pavlem Novákem společně zpívaly, nebo na ně alespoň tančily. Jednou tak děti skákaly jako klokani, podruhé zas tleskali a dupali do rytmu.

Po celou dobu se malým účastníkům věnovali členové karnevalové skupiny, kteří neustále připravovali dílčí hry či soutěže, a děti si tak postupně odnášely drobné dárky. Děti se bavily, rodiče byli nadšeni, že se jejich ratolesti baví. Sobotní odpoledne tak na jedničku splnilo očekávání. 

DAVID KRÁL