Vážně zraněného sedmapadesátiletého muže dopravil vrtulník do olomoucké nemocnice na oddělení urgentního příjmu. Pět žen se zraněním lehčího charakteru v podobě odřenin, pohmožděnin a podezření na možné zlomeniny, přepravili zdravotníci do nemocnic v Hranicích a Olomouci.

„Čtyři posádky záchranné služby zasahovaly krátce po jedenácté hodině u nehody dvou osobních vozidel po čelní srážce u sjezdu z D1 poblíž Hranic. Na místo dorazil i vrtulník s posádkou letecké záchranné služby, dvě posádky s lékařem z Hranic a posádka RZP z Olomouce," sdělil Zdeněk Hošák, mluvčí krajské záchranné služby.

Policie již zahájila úkony trestního řízení proti prozatím neznámému pachateli, a sice za ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci.

Viník dopravní nehody jel ve směru od obce Hranice a na tříramenné křižovatce poblíž obce Olšovec začal se svým vozidlem odbočovat vlevo ve směru jízdy na dálnici směr Ostrava.

„Tím ohrozil a omezil protijedoucí vozidlo KIA Sportage, které řídil sedmapadesátiletý muž. Ten aby zabránil střetu, strhl volant do protisměrné části komunikace, kde se čelně střetl s dodávkovým vozidlem Renault Trafic. Také řidička dodávky se snažila strhnutím volantu zabránit střetu s vozidlem Kia, ale vzhledem ke krátké vzdálenosti se jí tento manévr nezdařil," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.

David Král