Na slabém výsledku Středomoravanů se podepsala bezzubost jejich hry, ale i absence klíčových opor. Týmu totiž v české metropoli chyběl brankář Josef Kučerka spolu se Zdeňkem Čadrou.

Smůlu měli Hraničtí hlavně v nevyužitých přesilovkách. Ze začátku sice drželi Cementáři s Duklou krok, potom ale pokazili první přesilovou hru a ztratili průbojnost.

„Mohli jsme se dostat do vedení, ale bohužel jsme úvodní přesilovku prohráli 2:0 a pak se všechno vezlo," litoval Libor Hrabal. Jeho svěřenci nedokázali proměnit v body ani zbylé přesilovky.

Během prvního dějství udělali Cementáři mnoho technických chyb, čehož domácí využili.

Pražané se dostávali do rychlých protiútoků a nedali hostím moc příležitostí.

Hranice snížily na 2:1 ve 2. minutě, načež Cementář Zemánek vyrovnal na 2:2 o dvě minuty později. Úvodní poločas ale skončil jasným desetigólovým náskokem Dukly.

Se začátkem druhé třicetiminutovky už bylo známo, kdo palubovku ovládá a jde si pro jisté vítězství. Moravská skvadra se sice snažila debakl zvrátit, v závěru ale odešla s nepořízenou.

„Po prvním poločase jsme si řekli, že se budeme snažit o větší důraz. Nechtěli jsme odjet s debaklem, ale bohužel se nám předsevzetí nedostalo do hlav," smutně poznamenal hranický kouč.

Jeho tým neproměňoval šance a nevracel se zpět.

„V obraně Dukla dynamicky prokládala, což jsme na nohách nestíhali. Ve všech směrech byli lepší," konstatoval Libor Hrabal.

Podle něj neměli ani hraničtí brankáři svůj den. Mezi třemi tyčemi výrazně chyběla postava Josefa Kučerky, který nenastoupil. Nemoc zlomila i hráče na pravém křídle Zdeňka Čadru.

Cementářům duel s Pražany však dal i něco navíc před víkendovým derby se Zubřím.

„Musíme rychle zapomenout a především se ponaučit z toho, že s takovým přístupem se nedá hrát. Mohlo by to mít pak špatné následky do dalších zápasů," přemýšlel trenér TJ Cement Hranice.

Duel s druhým týmem tabulky sehrají Hraničtí již v neděli od 10.30 hodin na domácí palubovce a kouč Hrabal věří v nejlepší konstelaci. Naposledy totiž Cementáři přehráli Zubří na jaře 27:20.

„Nechceme doma prohrávat. Musíme udělat vše, abychom udrželi body doma. Doufám, že nastoupíme už s Kučerkou i Čadrou," uzavřel Libor Hrabal.

Dukla Praha – Hranice 45:23 (22:12)

Nejvíce branek: Sviták 7/2, Kotrč 7, Kastner 7, Jeníček 4, Mubenzem 4 – Hardt 6, Horut 4/2, Zemánek 4. Rozhodčí: Frieser L., Kavulič. Sedmimetrové hody: 2/2 – 6/3. Vyloučení: 6:4. Diváci: 125.

Autor: Lubomír Budný