Ta si předsevzala, že v letošním roce prolomí prokletí pátých míst, které ji v posledních třech letech pronásledují.

Los byl pro ni poměrně příznivý, i když v prvním utkání narazila na soupeřku, se kterou má v letošním roce nepříznivou bilanci. Vítězství v prvním zápase nebylo nijak přesvědčivé a vyrovnané utkání dokázala Barbora zlomit na svou stranu v posledních třiceti sekundách. Ve čtvrtfinálovém utkání narazila na neznámou závodnici z Kladna, která podle dalšího vývoje soutěže byla soupeřkou k poražení. Báru ale zaskočila kontrachvatem hned z prvního útoku a zvítězila.

Ve finále opravných bojů na Barču čekala druhá nasazená závodnice a reprezentantka České republiky z Teplic, kterou ještě Barča nikdy neporazila. Po bezchybně zvládnutém taktickém výkonu zvítězila hranická závodnice před časovým limitem.

A aby si svou smůlu na tomto šampionátu vybrala až do dna, v boji o třetí místo ji čekala nasazená jednička, která se do opravných bojů dostala díky nešťastné porážce v semifinále.

I v tomto utkání se dařilo Báře důsledně dodržovat taktické pokyny trenéra a zaváhala pouze jednou. Soupeřka šla do vedení, které navýšila až v posledních sekundách, kdy se již Barča prala opravdu vabank.

Konečné páté místo je o to cennější, že se jen málokdo se může pochlubit tak vyrovnanou bilancí. V posledních třech letech prohrála Barbora Zlámalová na republikových šampionátech vždy až v boji o třetí místo a bramborové medaile má již čtyři.

„Nikdo by si snad už nezasloužil tu vysněnou medaili víc než Barča. Letos od ní byla opět jen kousíček, ale za poslední roky šlo o nejhorší los. Barbora přesto opět nezklamala, ba naopak, dokázala překvapit. Jak jsem ale řekl už v Teplicích, medaili si prohrála už ve čtvrtfinále, nikoliv v boji o bronz," zhodnotil vystoupení trenér Daniel Navrátil.