Družstvo ve složení Patrik Vašina, Vincent Skurka, Tomáš Čechák, Pavel Káňa, Jan Podrázský, Martin Bezděk, Vasil Hretu, Martin Číhal a Jakub Zogata nastoupilo v prvním utkání proti pozdějšímu vítězi z Benešova a jen těsně podlehlo 4:5. V opravných bojích opět podlehlo pozdějšímu bronzovému medailistovi z České Třebové 3:6 a v konečném pořadí se umístilo na pěkném devátém místě. Tým byl převážně složen ze starších žáků prvním rokem.

V kategorii družstev starších žaček hostovala v barvách JK Olomouc Šarlota Olšáková, která společně s týmem vybojovala mistrovskou stříbrnou medaili. V kategorii družstev žen se prala v týmu veteránek Jana Hynčicová, které patří mistrovská bronzová medaile.

Ve stejný den se dvanáct závodníků pralo na MVC žactva města Kroměříže. Mezinárodní scénu zde zastupovali judisté ze Slovenska, Polska, Slovinska a Moldávie. V této nabité konkurenci se prosadili i hraničtí borci. První místa vybojovali Ondra Vašina, Ondra Rác a Roman Chytrý. Druhá místa mají Roman Hynčica a Nikol Orságová. Třetí je Hana Hadašová. Pátou příčku obsadil Pavel Orság. Sedmí jsou Tomáš Hynčica, Vašek Vandrovec, Petr Koubek a Jan Roth. Devátý zůstal Erik Vybíral.

Další sobotní turnaj pro děti se konal v Ostravě. Zde soutěžili benjamínci a tým Femaxu zastupoval Jan Tománek, který čtyřikrát zvítězil a vybojoval zlatou medaili. V sobotu 10. května se trojice judistů jela poprat na Májový turnaj do Českého Těšína. První místa vybojovali Kristýna Pokorná a Jan Tománek. Ondra Vybíral byl třetí. (oli)