Celému devítičlennému týmu se tento cíl podařilo splnit.

Svou formu potvrdil dorostenec Vincent Skurka (do 60 kg), který suverénně prošel až do finále, kde podlehl silnějšímu soupeři a obsadil tak druhé místo. Bronzovou medaili získala dorostenka Šarlota Olšáková, jejíž síly nestačily pouze na jednu soupeřku, budoucí vítězku váhové kategorie do 70 kg.

Stejný kov bral i David Šatánek. David měl své boje o to těžší, že ve své váhové kategorii do 60 kg nestartoval žádný závodník. Tudíž se musel utkat se soupeři o šest kilo těžšími borci. V zápase o bronz narazil na svého oddílového sparring partnera Tomáše Berana a vrátil mu tak porážku z Českého poháru v Brně. Tomáš Beran se tedy umístil na bodovaném pátém místě. Pátý byl i Miroslav Hanák (do 90 kg), kterému se nepodařilo projít přes judisty z Plzně a Hradce Králové.

Trošku nešťastnou bramborovou medaili si odvezl trenér Adam Purgert (do 100 kg), nicméně se díky tomuto turnaji nominoval na MČR.

„Vyzdvihl bych především výkon Gabriely Nádvorníkové (do 63 kg, pozn. red.). Gabča začala dělat judo teprve nedávno a stále sbírá zkušenosti, nicméně její judistické představení chválili i někteří rozhodčí,“ hodnotil svou svěřenkyni Adam Purgert.

V nejvíce obsažené dorostenecké váze do 73 kg startovali hned dva hraničtí judisté, Tomáš Čechák a Ondřej Rác.

„U kluků šel poznat věkový rozdíl, ale s Ondrovým sedmým a Tomášovým devátým místem jsem docela spokojený“, uzavřel trenér Železa Hranice Adam Purgert.

Autor: Barbora Jestřebská