Samotná nominace na republiku je již velkým a významných úspěchem, neboť dostat se mezi nejlepší judisty nebylo vůbec jednoduché. Závodníci se museli prokousat sérií pěti Českých pohárů a bodovat na krajském přeboru. Devátý nominovaný, horký adept na mistrovskou medaili Erik Vybíral (42 kg), se týden před šampionátem zranil.

V nejtěžší váhové kategorii dívek měl klub Judo Hranice hned dvě zástupkyně. Vítězka Českého poháru Bára Ondroušková skončila pátá. Jana Tomečková si pěti vítěznými zápasy zajistila první místo a stala se tak bezkonkurenčně Mistryní ČR. Pro Janu je to obrovský úspěch, neboť v této věkové kategorii zůstává i v příštím roce. Hana Hadašová (44 kg) obsadila slušné sedmé místo.

Chlapci se nenechali zahanbit a vybojovali také jednu medaili. Zasloužil se o ni Petr Koubek ve váze do 50 kg. Ten podlehl v úvodním zápase, dále byl však bezchybný a vypral si bronzovou medaili. Tomáš Hynčica (46 kg) a Jan Roth (55 kg) se pavoukem proprali k výbornému devátému místu. Ondra Vašina (34 kg) vypadl ve druhém kole a Roman Hynčica (38 kg) hned v prvním, oba borci však v této kategorii budou bojovat i příští rok. V pořadí klubů skončili Hraničtí na skvělém pátém místě, v konkurenci více jak 250 závodníků z šedesáti bodujících klubů.

Nemalou zásluhu má klub i na zlaté medaili Honzy Němečka (SKP Zlín), který do Hranic jednou týdně dojíždí na trénink. Ve stejný den se závodníci kategorie U14 představili na mezinárodním turnaji v polském Rybniku. V konkurenci 130 judistů se úspěšně prosadili a vybojovali čtyři medaile. Druhé místo urval Ondra Rác (66 kg), třetí místa mají Nikol Orságová (48 kg), Filip Hanzelka (50 kg) a Roman Chytrý (60 kg). Pátá je Marie Malířová. Neprosadili se Adam Vrtal a Ondra Janík. V neděli se zde představili i dva benjamínci. Jan Tománek je zlatý a Dorka Malířová bronzová. (oli)