„Jsem nad míru spokojen. Kluci bojovali a makali. Semkli jsme se, hráli jsme bez Martina Stržínka i Magrly, takže jsme kromě Perničky neměli leváky. Myslím, že jsme se dobře připravili. Kluci splnili taktické pokyny, i proto jsme to dotáhli do vítězného konce,“ pochvaloval si trenér Hranic Libor Hrabal.

Úvod sice trošku patřil Karviné, domácí ovšem stav poměrně rychle otočili ve svůj prospěch. Do šaten se šlo za stavu 16:13 pro Cement. „Především Marek Tůma se dokázal v prvním poločase prosadit a držel si dobrou střeleckou úspěšnost,“ vyzdvihl Hrabal zkušeného hráče, který právě v Karviné započal svou kariéru.

Hranicím se úvod druhé půle příliš nevyvedl. Ve 42. minutě bylo srovnáno a po chvilce šli hosté dokonce do vedení. Cementáři se ale nepoložili, naopak. Náskok si rychle vzali zpět, dokonce jej ještě navýšili.

Talent Plzeň vs. Cement Hranice
Cementáři náročný start nezvládli, z dvojzápasu nedovezli ani bod

„Moc se nám nepovedlo zachytit začátek druhého poločasu. Pak se Karviná dostala do vedení, tam jsme trošku zaváhali, ale hned jsme to otočili zpátky i díky několika výborným zákrokům Pepy Kučerky. To byl asi zlom celého utkání,“ přemítal hranický kouč.

Cement tak oslavil první výhru sezony a může se připravovat na čtvrté utkání nové sezony. To ovšem sehraje až v neděli 1. října. Třetí kolo extraligy totiž Hranice předehrávaly v Lovosicích.

TJ Cement Hranice – HBC Karviná 33:28 (16:13)

Nejvíce branek: Mičkal 9/2, Tůma 6, Pernička 5 – Brůna 7, Mlotek 5, Piatek 4. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmimetrové hody: 2/2 – 2/0. Vyloučení: 3:7. Diváci: 360.