Chystají se tu zajímavé akce a najdete tu i další příležitosti k zábavě a odpočinku.

Kulíškova naučná stezka: tip na túru pro nejmenší

Velké Karlovice nabízí výborné podmínky pro túry s dětmi. Vyrazte třeba na 2,5 km dlouhou Kulíškovu naučnou stezku u hotelu Horal, vhodnou i pro menší děti. Z info tabulí se dozví zajímavosti o chráněných živočiších, vyřádí se na zábavních prvcích a mohou nakrmit ovečky granulemi z automatu. V cíli je odměňte na Horalu Kulíškovou specialitou – dětským jídlem s dárkem, plyšovým kulíškem.

Hledejte poklad cestou k rozhledně Miloňová

Oblíbená u školáků je v místním Resortu Valachy také 6 km dlouhá turistická trasa Hledej poklad na Galiku, vedoucí kolem rozhledny Miloňová. Stačí si vyzvednout tištěné instrukce v recepci hotelu Galik, cestou podle nich plnit úkoly a nasbírat tak čísla do kódu, s nímž v cíli otevřete poklad.

Loučení s prázdninami v parku Razulák

Spoustu zábavy si děti užijí i v zábavním parku Razulák u sjezdovky Razula s lanáčkem, tubingem, aquazorbingem, vodním přístavem s lodičkami, půjčovnou koloběžek a dalšími atrakcemi. V sobotu 26. srpna bude navíc k ukončení prázdnin připravena akce Razulákův pětiboj, při níž děti čeká soutěž v lukostřelbě, skládání puzzle a kreslení a závod na šlapacích autíčkách a lodičkách. Navíc návštěvníci uvidí disco ukázky v podání dětských tanečníků.

Týden kultury na Valašsku i s pohádkou

Sedm dní plných kulturních zážitků vás čeká v samém závěru prázdnin, od 25. do 31. srpna, při 2. ročníku charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku. Představení se budou konat v originálním prostředí cirkusového šapitó pod hotelem Lanterna. I děti si v programu přijdou na své, třeba u pohádky Princové jsou na draka, představení Rychlé šípy či třeba stand-up comedy Ondřeje Sokola. K ubytování ve Spa hotelu Lanterna jsou vstupenky zdarma.

Koupání ve „valašském moři“

Za koupáním i zábavou vyrazte do oblíbeného relaxačního centra Wellness Horal. Tři termální bazény se slanou vodou jsou otevřeny denně od 7 do 22 hodin. Vždy od 8 do 10 hodin můžete navštívit i saunový svět, který je jinak během dne přístupný jen pro dospělé, a posílit s dětmi imunitu. Vždy v 9 hodin se koná dětský saunový rituál. V sobotu 2. září si můžete užít koupání v bazénech díky Saunové noci mimořádně až do půlnoci.

Zkuste Golf pro každého

Děti rády zkouší něco nového. Co třeba golf? Na Golfovém hřišti Horal pro začátečníky a rodiny s dětmi připravili program Golf pro každého, při němž vás hodinu a půl dlouhá procházka po golfovém hřišti s průvodcem, který vám vše vysvětlí a zkusíte si základní údery i samotnou hru, vše zábavnou formou.

Kurz pečení valašských frgálů

Frgál patří spolu s kyselicí a slivovicí k nejtypičtějším regionálním specialitám. Naučte se jej péct pod vedením pekařky Resortu Valachy. Kurzy pečení frgálů se konají v úterky a soboty, trvají tři hodiny a jsou vhodné i pro děti. Odnesete si z nich kromě nové kuchařské dovednosti i vlastní frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru na památku a hlavně - nové zážitky.

Konec srpna: dovolená na poslední chvíli

Ve Velkých Karlovicích je spousta příležitostí k ubytování - od apartmánů a penzionů přes stylové valašské chaloupky až po wellness hotely. U rodin s menšími dětmi je oblíbený hotel Horal díky termálním bazénům nebo hotel Galik, v Penzionu Pod Pralesem můžete ochutnat pivo z vlastního pivovaru, novinkou je například Chaloupka U Justina.. Pro ty, kteří chtějí pobýt na klidnějším místě s většími dětmi, je vhodný Spa hotel Lanterna. Letní pobyty tu navíc zahrnují volný vstup do hotelového L-Spa i do blízkého Wellness Horal, relaxační masáž nebo projížďku na segwayi.