VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Karlovský gastrofestival letos přivítá rakouského Michelina, Toniho Mörwalda

FOTOGALERIE / Již podeváté budou valašské Velké Karlovice na začátku podzimu hostit populární Karlovský gastrofestival. Nenechejte si 7. a 8. října ujít nejnavštěvovanější gastronomickou událost s jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd, navíc opět se speciálním hostem – tentokrát rakouským michelinským šéfkuchařem Tonim Mörwaldem.

15.8.2017
SDÍLEJ:

Toni MörwaldFoto: Archiv Resortu Valachy

„Pro návštěvníky opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou návštěvníci během ochutnávek procházet po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru. Na jedné ze zastávek bude opět velký farmářský trh, chystáme i tradiční soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti nebo populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, jenž je hlavním pořadatelem akce.

Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrou nabídkou, programem pro celou rodinu a přírodní atmosférou přidává na oblibě. Jen loni gafestival během dvou dnů navštívilo 41 tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.

Každý rok je součástí i speciální doprovodný program pro náročné gurmány v podobě sobotní Michelinské galavečeře a nedělního Michelinského oběda ve Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé vždy zvou uznávané kuchařské osobnosti oceněné michelinskou hvězdou. V minulých ročnících už se v Lanterně vystřídalo šest šéfkuchařů z ČR, Maďarska, Itálie a Německa. „Letos přijede vyhlášený rakouský šéfkuchař Toni Mörwald, jenž vede michelinskou restauraci Le Ciel a v minulosti získal toto prestižní ocenění i v dalších rakouských podnicích. Už se těšíme na jeho noblesní rakouskou gastronomii s francouzským nádechem, snoubenou s pečlivě vybranými rakouskými víny,“ dodal Tomáš Blabla.

Toni Mörwald je jedním z nejznámějších a nejuznávanějších rakouských šéfkuchařů. Působil v nejlepších restauracích v zemi, je držitelem řady mezinárodních ocenění, provozuje několik restaurací, vede kuchařskou školu Toni M., která je rakouskou jedničkou, a vydal také tři desítky kuchařských knih. „Jeho“ michelinská restaurace Le Ciel se nachází ve slavném Grand Hotelu Wien, který byl v roce 1870 vůbec prvním grand hotelem ve Vídni. Toni Mörwald restauraci řídí od roku 2015. Již v roce 2016 získala první michelinskou hvězdu a letos ji obhájila.

Více na www.karlovskygastrofestival.cz

Autor: Redakce

15.8.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Herečka Květa Fialová.
AKTUALIZUJEME
15

Do filmového nebe odešla Květa Fialová, Tornádo Lou z Limonádového Joe

Veteráni vyjeli z Lipníku na letos poslední, rozlučkovou jízdou.
22

Škaredé počasí, krásná auta. Veteráni se loučili jízdou Hranickem

Ústí poprvé padlo, ve Frýdlantu je potopil dalekonosný projektil

První porážku v sezoně připravil fotbalistům Ústí Frýdlant nad Ostravicí. Ten tak potvrdil vzrůstající formu a ukončil divizní nadvládu nováčka z Hranicka. Sokol po nedělní prohře 0:1 klesl na čtvrté místo tabulky.

Vrchol krize. Hranice doma padly i s nováčkem z Bohumína

Popáté v řadě bez bodu, od změny na trenérském postu jde o třetí porážku, navíc po druhé za sebou na domácím hřišti. Situace fotbalového oddílu SK Hranice začíná být kritická.

Pro celý sbor to opravdu znamená hodně

ROZHOVOR / Obrovského úspěchu dosáhli na konci prázdnin členové Komorního sboru Cantabile. Z mezinárodní soutěže pětidenního festivalu v Ohridu v Makedonii si dovezli kov nejcennější - zlato. Nesmírnou radost ale vzbudilo u členů hranického souboru ještě jedno uznání, a tím bylo speciální ocenění za nejradostnější vystoupení.

Mňamky, nebo blafy? Jaké máte zkušenosti se školními jídelnami?

V jídelníčku zelenina, mléčné výrobky, ryby, luštěniny, bezlepkové potraviny a regionální produkty. A jako doplněk k obědu raději ovoce než sladkosti. Takový je dnes trend ve školních jídelnách. Na Hranicku jsou ale i jídelny, kde dětem nechutná.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení