Fanoušci Sigmy na cestě na finále poháru do Plzně

Fans:  Modrobílá lavina zaplavila Plzeň. Podívejte se

Uličný: Slavit budeme asi po parkovištích

Kučera:  Krásně se mi odchází, v župním přeboru to bude paráda

Vepřek:  Bylo dobré, že jsem to dal pod našim kotlem

Výtržnosti: Dva fanoušky Sigmy zadrželi kvůli ničení kupé

Velké finále odstartoval z pohledu Sigmy Zdeněk Klesnil, který zpoza vápna z voleje pálil levačkou. Ovšem vysoko nad, takže ohrozil spíš sparťanské fanoušky za Vaclíkovou brankou.

To ve 13. minutě to byla jiná káva. Jarošík ve středu pole špatně rozehrál a Klesnil poslal Schulmeistra vstříc sparťanské bráně.

Olomoucký útočník obstřelil Vaclíka a modrobílí fans na opačné straně už bouřili. Jenže míč se odrazil od tyče a druhý pokus Schulmeistra srazil na roh Pamič.

Sparta se trápila v přechodu do útoku a Dreksa navíc na rozdíl od pátečního ligového utkání skvěle hlídal Kweukeho, takže Pražané nebyli schopní se v první části první půle prosadit.

Sigma ve finále poháru proti Spartě

Spartu probudil až výlet mladšího ze stoperů Jakuba Brabce, který našel na křídle Hušbauera. Po zpětné přihrávce střílel Sionko a nepříjemně míč tečoval Škerle. Zlámal se však stihl přemístit a zabránit nejhoršímu.

Krejčího centr pak pohladil břevno olomoucké branky a nejlepší hráč Sparty pak ještě provětral boční síť.

Opticky možná Sparta měla ve zbytku prvního dějství lehce navrch, ale Sigma byla nebezpečnější. Vaclíka donutil k zákroku ještě před přestávkou Navrátil.

A po pauze to přišlo! Vepřek si po autu seběhl do vápna a levačkou poslal míč k zadní tyči, která mu ještě pomohla k prvnímu gólu v sezoně.

Sigma se raduje ze zisku českého poháru

Hanáci nechtěli zůstat jen u jednoho zářezu. Klesnil sklepl Navrátilovi a ten střílel těsně vedle. Schulmeister ještě dostal příležitost k reparátu, když obral o míč Jakuba Brabce a pádil sám na bránu. Znovu Vaclíka překonal, ale tentokrát minul branku.

Sparta se nadechovala k náporu v poslední půlhodině. Kweuke střílel zády k bráně nad. Krátce nato musel Zlámal vytáhnout první superzákrok proti ráně Hušbauera.

V 68. minutě došlo k málo vídané situaci. Čtyři Hanáci běželi na jediného sparťanského obránce Pamiče, který ale vystihl Vepřekovu nepřesnou přihrávku.

A tak napětí trvalo až do konce. Sigmě nejvíc zatrnulo při průniku Krejčího, jenže jeho zpětnou přihrávku si nikdo nenašel.

Sigma se soustředila v podstatě jen na bránění. Pohár byl blízko.

Kweukeho hlavička zblízka nevyvedla Zlámala z duševní rovnováhy. A další šance si zoufale bojující Sparta nevypracovala.

Sigma se raduje ze zisku českého poháru

AC SPARTA PRAHA – SK SIGMA OLOMOUC 0:1 (0:0)

Branka: 47. Vepřek. Rozhodčí: Paták – Wilczek, Pelikán. ŽK: Kweuke, Hušbauer. Diváků: 7231.

Sparta: Vaclík – Přikryl, J. Brabec (58. Holek), E. Brabec, Pamič – Jarošík, Hušbauer (88. Grajciar) – Sionko (73. Kerič), Matějovský, Krejčí – Kweuke. Trenér: Martin Hašek.

Olomouc: Zlámal – Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek – Pospíšil, Kučera, Ordoš – Schulmeister (90+2. Hála), Klesnil (69. Varadi), Navrátil (86. Nepožitek). Trenér: Petr Uličný.