Ve stejné době zadrželi i muže na Vsetínsku, který měl také zkušenosti s výrobou i distribucí drog a měl na skupinku z Hranic vazby. Zadržení muži si pro léky, ze kterých drogy vyráběli, jezdili do blízkého Polska

„Všichni skončili v policejních celách, protože byli důvodně podezřelí ze spáchání trestného činu souvisejícího s výrobou a prodejem drog. U všech zadržených byly provedeny domovní prohlídky, při kterých bylo zajištěno sušené konopí seté a dvě kompletní varny sloužící k výrobě pervitinu,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ilustrační foto
V Malhoticích vznikne nová cyklostezka. Povede do Ústí



Dva z mužů policie ještě v den zadržení opět propustila na svobodu. Jeden z nich je podezřelý z nedovolené výroby a jiným nakládáním s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Druhý muž pouze drogy užíval.

„Další dva zadržení si pobyli v policejní cele o den déle a byli obviněni ze stejné trestného činu, jako jejich společník. Po provedených úkonech i oni opustili policejní oddělení a jejich vyšetřování probíhá na svobodě,“ dodala mluvčí.

Oba muži již za sebou mají pestrou trestní minulost, která souvisí právě s drogami. I proto jim hrozí maximální trest v podobě pobytu za mřížemi až na pět let.

Mladý život vyhasl na silnici nedaleko CT Parku v Hranicích. Mladík přecházel přes čtyřproudovou silnici a srazilo ho auto.
Tragédie v Hranicích zvedla vlnu pobouření. Bude se řešit nebezpečný úsek?