Vykradli nádražní restauraci, kvůli cigaretám

Kojetín – Kvůli krabičkám cigaret se ocitli na šikmé ploše tři mladíci, kteří vykradli nádražní restauraci v Kojetíně. Případ se stal v polovině září, policisté ale pachatele dopadli teprve nyní. Jeden z podezřelých má sedmnáct let.

„Strážce zákona přivolala na místo pracovnice pohostinství, která si při příchodu do zaměstnání všimla nepořádku," popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Zloděj se nejprve snažil vypáčit vstupní dveře, ale nepodařilo se mu to.

První neúspěch ho však neodradil a dovnitř nakonec vnikl tak, že vypáčil dřevěnou latí okenní mříže a rozbil okno do restaurace. „Z regálu za pultem sebral šestnáct krabiček cigaret různých značek. Napáchal tak škodu 2,6 tisíce korun," doplnila mluvčí.

Krádež mají na svědomí dva mladíci ve věku dvacet čtyři let a jeden sedmnáctiletý hoch. Do restaurace vnikl pouze jeden ze starších pachatelů, zatímco druzí dva hlídali na peróně vlakového nádraží. Za to pak každý z nich dostal krabičku cigaret.

„Oba plnoletí muži byli obviněni z krádeže ve spolupachatelství, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Trestní řízení s mladistvým dosud nebylo skončeno," uzavřela. (pu)

Muž porušil zákaz řízení

Hranice – Policejní hlídka zastavila v úterý 25. října v Hranicích sedmadvacetiletého řidiče, který jel po ulici Tř. Čs. Armády ve vozidle Škoda Octavia.

„Kontrola vozidla proběhla v pořádku, ale o řidiči se to samé říct nedalo. Kontrolou jeho údajů bylo zjištěno, že má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to až do srpna příštího roku, kterého nedbal. Za uvedené jednání mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. (kra)