Ze Sibiře si Barbora domů nakonec přivezla fantastické deváté místo.

Nejlidověji by se dal pole dance charakterizovat jako „tancování u tyče bez svlékání.“ Že to pak ale bez nahotin musí být pěkná nuda? Naopak.

Pole dance je momentálně jednou z nejvíce se rozvíjejících sportovně uměleckých disciplín planety.

A my v Hranicích máme to štěstí, že právě odsud pochází jedna z nejlepších světových pole dancerek.

Na dubnové mistrovství světa v pole art v Rusku se Barbora Orságová kvalifikovala díky třetímu místu z mistrovství republiky.

„V Novosibirsku jsem se nakonec ve své kategorii umístila na devátém místě. Zároveň se mi podařilo dosáhnout nejvyššího počtu bodů za provedení, kde se hodnotí, s jakou lehkostí triky provádíš, jestli máš symetrické linie, doplá kolena, špičky a tak dále,“ popsala Barbora svůj úspěch.

Stavba dálnice D1 v úseku Trnávka - Přerov. 16. dubna 2019
Stavba D1 mezi Lipníkem a Přerovem finišuje. Jak teď vypadá a jak rostla
Barbora Orságová
Medailistka v pole dance Barbora Orságová: Není v tom nic lascivního

Desítky žákyň v hranickém studiu

Na mistrovství s ní cestovala celá česká výprava.

„Vytvořili jsme si mezi sebou skvělou atmosféru, navzájem jsme se povzbuzovali a fandili, byli jsme zkrátka opravdový tým. Na rozdíl od některých jiných výprav,“ prozradila hranická pole dancerka.

Mistrovství se podle Barbory vydařilo také po organizační stránce.

„Pořadatelé mistrovství velice dobře připravili a bylo opravdu znát, že se jedná o tu největší světovou soutěž v pole art. Dokonce nám i náramně vyšlo počasí. Všichni si z nás utahovali, že na Sibiři umrzneme. My jsme tam ale přitom měli dvanáct stupňů, zatímco doma bylo jen okolo pěti,“ řekla se smíchem Barbora.

Co se týče dalších velkých závodů, čeká v květnu Barboru Orságovou soutěž v rakouském Klagenfurtu. Dál se také věnuje lektorské činnosti ve vlastním hranickém studiu.

„Momentálně ke mně chodí třicet až pětatřicet žáků, přesněji řečeno žákyň. Chlapi se asi pořád stydí,“ zakončila Barbora opět se smíchem. 

Pole dance Lucie Mikšánkové z Býškovic
Patnáctiletá Lucie míří z Býškovic na Floridu, na šampionát v pole dance