V průběhu předešlých ročníků se na festivalu objevili například Ondřej Hejma, Vilém Čok, Rybičky 48, Anna K či Katapult. Od původního formátu však organizátoři nyní upustili.

„Poprvé jsme program složili výhradně z revivalových skupin. Je to odlišný koncept. Uvidíme, jaký bude mít úspěch," sdělil pořadatel Václav Marek. Na rovinu přiznává, že finanční náročnost festivalu se neustále zvedá.

„Honoráře původně vytipovaných interpretů bychom v našich podmínkách zkrátka neutáhli. Přece jen je Rouské tak trošku bokem," uvědomuje si.

„Nicméně zkoušíme zase něco trochu nového, záleží na lidech, jak se jim to bude líbit. Zodpovědně jsme vybírali kapely, které se co nejvíce přibližují originálu. Zároveň jsme se pokud možno snažili o pestrost vystupujících, aby si každý přišel na své," objasnil dále Václav Marek.

Návštěvníci se tak mohou těšit například na „duplikáty" německých Scorpions, severských Nigtwish, ale třeba i domácích Kabátů či Pražského výběru. Počet vystupujících byl navýšený ze standardních pěti účinkujících na sedm.

Na fanoušky čeká také bohatý doprovodný program, který nabídne spoustu soutěží pro velké i nejmenší.

„Plánujeme tak vyplnit prostoje mezi střídáním kapel. Nechceme, aby se lidé v těchto chvílích nudili," prozradil Václav Marek.

Vstupenky jsou k dostání za 179 korun v předprodeji v CK Bon ton na Masarykově náměstí, v trafice v Kauflandu, v prodejně prádla ve Všechovicích a v knihovně v Rouském. Ke vstupenkám v předprodeji obdrží návštěvníci poukazy na dvě piva nebo kofoly na festivalu zdarma. Děti do dvanácti let za vstup neplatí.

Více informací se zájemci dozví na webových stránkách www.bes­tfest.cz

Autor: David Král

Soutěž o 3×2 vstupenky na Best-Fest najdete v pátečním Hranickém týdnu.

Program festivalu

15.00 – 16.30

Pantock

17.00 – 18.00

Scorpions revival

18.30 – 19.30

Pražský výběr tribute

20.00 – 21.00

Kiss Moravian Girls

21.30 – 22.30

Nightwish

23.00 – 00.00

Iron Maiden revival

00.30 – 01.30

Kabát revival