Akce, do které se vedle vedení instituce a samotných žáků zapojili také mnozí rodiče, už má ve městě vybudovanou tradici.

Dekoraci a pravou halloweenskou atmosféru si děti odpoledne připravily samy. Vydlabávání a zdobení dýní pro ně ale vůbec nebylo na obtíž.

„Pracujeme na tom čtvrt hodiny a už to pomalu budeme mít hotové. Je to lehká práce, která nás baví. Výzdobu pak budeme mít před školou," řekli společně žáci, kteří měli ve školní družině plné ruce práce.

Zatímco před rokem se děti za doprovodu dospělých ve vyparáděných kostýmech vypravily do centra města, letos byl program kvůli počasí mírně pozměněný.

„Ale párty ve družině a přilehlých chodbách se určitě uskuteční. Až se trošku setmí, pošleme děti na stezku odvahy," uvedla ještě před zahájením hlavního programu ředitelka školy Alena Cvešperová.

Také cesta tajemnými zákoutími školy nakonec vedla po jiné trase, než bylo původně v plánu.

„Původně jsme chtěli děti zavést až ke hřbitovu, jenže venku je zima a hladko. I v budově ale bude tma a děti tak zažijí atmosféru prázdné školy, kde to praská a ozývají se nejrůznější zvuky," naznačila ředitelka s tím, že připravená stezka odvahy splňuje i bez typického prostředí hřbitova ta nejdůležitější kritéria.

Pravidelnou akci potštátská škola tradičně pořádá ve spolupráci se Sdružením rodičů a přátel školy.