V letošním roce provede město studii proveditelnosti a uvidí, zda se sportovní stadion na ulici Žáčkova postaví, nebo ne.

„Zastupitelé v rozpočtu na rok 2017 schválili peníze na ekonomickou studii proveditelnosti pro krytou ledovou plochu. Pro sport i všechny generace by to byl přínos. V minulosti byl několikrát proveden ekonomický audit a s ohledem na výši investice a provozní náklady byl projekt vždy zastaven,“ uvedl starosta města Jiří Kudláček (Volba OK).

Podle starosty ale náklady na pořízení a provoz klesají, proto se budou snažit zastupitelé tento sportovní stánek naplánovat.

ČTĚTE TAKÉ: Práce na dálnici D1 se znovu rozběhly

Dlouholetý plán

O postavení zimního stadionu se přitom jedná už od konce devadesátých let. Pro výstavbu je i zastupitel Miroslav Raindl (KSČM).

"Jako strana jsme zimní stadion měli dvakrát ve volebním programu. Bylo by to plus. Jakákoliv taková věc, která bude sloužit ke zdraví, je žádoucí. V takovém moderním městě, jako jsou Hranice, musí být podobné vyžití" řekl Raindl.

V Hranicích a okolí je několik hokejových týmů, které by zimní stadion určitě uvítali. Zvlášť, pokud by byl povrch hrací plochy upraven k využití i v letních měsících, třeba pro in-line hokejisty.

"Jsem rozhodně pro postavení stadionu. Kdejaké menší město zimák má, ale v Hranicích prostě není. Jedná se hlavně o děti a mládež, protože tohle je jim upřeno," řekl k plánované výstavbě dlouholetý hokejista Bedřich Novák.

ČTĚTE TAKÉ: V Hustopečích staví novou sportovní halu. Takto teď vypadá