Práce jsou již v plném proudu, většina oprav je ale plánována na prázdniny. Kvůli tomu byl školní rok ve škole ukončen již koncem minulého týdne.

„Městu se podařilo získat dotaci na zateplení školy. Nepříliš pohledná budova tak dostane novou plastickou fasádu. Celkový dojem by mělo vylepšit i odstranění vstupního přístavku v rohu budovy. Dojde také k výměně oken a dveří,“ řekl o rekonstrukci mluvčí města Petr Bakovský.

Kromě nové fasády, oken a dveří se rekonstrukce zaměří i na snížení spotřeby energie. Tu má zajistit zateplení stropů.

Kotlíkové dotace. Ilustrační foto
Hranice podpoří výměnu starých kotlů, aby se lépe dýchalo. Zřídí i infocentrum

Oprava za miliony

Práce na škole započaly sice už 15. června, ale ještě několik týdnů neskončí. Celkově má rekonstrukce trvat 13 týdnů, kdy většina oprav proběhne o prázdninách.

„Hodnota akce dosáhne 11 milionů korun. Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí,“ sdělil mluvčí.

Značkování kol tzv. syntetickou DNA
V Hranicích stále označují kola proti krádeži. Zájemců přibývá

Dlouhá historie

Základní umělecká škola oslavila před pár lety svou devadesátiletou existenci. Založili ji v roce 1924 k příležitosti oslav stého výročí narození Bedřicha Smetany.

„Vedle hudebního oboru byl na škole otevřen v roce 1962 výtvarný. Nejmladším oborem otevřeným v roce 1992, je obor taneční,“ zakončil Petr Bakovský.