Chlapci za svůj hrdinský čin dostali od hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka ocenění.

„Šli jsme s kamarády ven a kousek nad Zdounkami je kaplička a tam posezení. Kolem ní projel kluk autem a už jel tak nepřiměřenou rychlostí. Dole jsou zatáčky, u kterých už mu to nevyšlo a šel přes střechu. Ihned jsme se tam rozběhli, a když jsme doběhli na místo, tak bylo auto roztřískané,“ vyprávěl Dominik Beran.¨

Ilustrační foto
Hranice chystají obchvat, přes trať zřejmě postaví most

Heverem vypáčili dveře

V situaci, která nastala, neztratili hlavu a zavolali záchrannou službu. V mezidobí vyprostili mladíká z auta a započali s ošetřováním.

„Vůbec nám nešlo se do auta dostat, tak jsme zastavili další auto s lidmi, kteří nám půjčili hever a my vypáčili dveře. Jak byl venku, tak jsme ho zabalili do folie a po dvaceti minutách přijela sanitka,“ řekl student.

Dominik společně s Ondrou jsou členy dobrovolných hasičů, kde se záchranu života naučili a mohli ji tak využít v praxi. Snad už své zkušenosti nebudou v budoucnu potřebovat.

Author Šela Marathon u hradu Helfštýn. Ilustrační foto
Author Šela Marathon je tady! Dorazí pětinásobný vítěz i D.U.B music

Nenapravený řidič

I přes nehodu, kdy řidič skončil s autem na střeše a následně v nemocnici, se podle všeho z rychlé jízdy nepoučil.

„Řidič se s námi asi po týdnu sešel, jak byl zpátky z nemocnice a děkoval nám. O týden později jsem ho ale viděl v autě a zrovna pomalu nejel…,“ uzavřel Dominik Beran.