Nejen na tyto otázky se můžete ptát Vladimíra Velčovského on-line.

Na vaše dotazy odpovídal ve čtvrtek 27. června od 14 do 15 hodin.

ON-LINE rozhovor najdete ZDE

Profil Vladimíra Velčovského

Narodil se 15. května 1966 v Zábřehu, s rodinou žil v nedalekém Postřelmově.

Je absolventem ekonomické fakulty na Vysoké škole pozemního vojska ve Vyškově, dále má za sebou kurzy na Vysoké školy logistiky Bundeswehru v Brémách, Zemské akademii obrany Rakouska ve Vídni nebo na Akademii velení Generálního štábu Bundeswehru v Hamburku.

Od roku 1992 do roku 1997 zastával velitelské funkce v české armádě, od roku 2000 působil jako ředitel kanceláře velitele logistiky armády ČR a vedoucí oddělení bojové přípravy, v letech 2001-2002 byl ředitelem Akvizičního úřadu Ministerstva obrany, poté ředitelem odboru akviziční politiky a před odchodem z armádních míst vykonával funkci ředitele odboru velení, řízení a spojení Ministerstva obrany.

Několik let pracoval v soukromém sektoru jako manažer, později jako poradce obchodních společností pro procesní řízení, ekonomiku, obchod, veřejné zakázky, outsourcing a facilities management.

V letech 2006-2013 byl jednatelem a prezidentem hokejového klubu HOKEJ ŠUMPERK 2003, s.r.o. Po jeho odchodu vykonává tyto funkce jeho dcera Lucie Velčovská.

Od března 2013 je Vladimír Velčovský ústředním ředitelem České obchodní inspekce.