Předběžné odhady jsou stejné.

„Očekáváme podobné výsledky jako před čtyřmi lety. Jsou okrsky, kde byla účast malá, v jiných zase o něco větší. Hrubý odhad bude zase něco málo přes třicet procent,“ uvedl po uzavření volebních místností vedoucí vnitřních věcí městského úřadu v Hranicích Petr Mynář.

Po oba volební dny nebyly na Hranicku zaznamenány žádné problémy.

„Volby v Hranicích i ve všech obcích regionu proběhly v pořádku, žádné problémy ani komplikace nenastaly,“ doplnil Petr Mynář.

Jak uvedl již v pátek, sčítání hlasů v Komunálních volbách je o něco pracnější a na výsledky voleb si tak budeme muset počkat až do večerních hodin.

Před čtyřmi lety byl podle slov Petra Mynáře poslední okrsek sečtený o půl osmé večer „Sčítání bude o něco složitější, ale tipuji podobný čas jako před čtyřmi roky. V obcích to půjde rychleji, v Hranicích bychom mohli znát výsledky kolem osmé hodiny,“ doplnil Petr Mynář.

Chtělo by to změnu

O přízeň voličů se v Hranicích uchází jedenáct stran a hnutí, jejichž kandidátky zaplnila jména známá i zcela nová.

„Já sázím na lidi, které mám tak nějak v podvědomí. Nekřížkuji stranu, ale vybírám z kandidátů. Řídím se podle toho, zda jsou slušní, co pro město dělají a tak celkově, jak se chovají. S manželkou jsme křížkovali včera večer,“ hlásil v pátek s úsměvem šestatřicetiletý Jaroslav. Přiznal, že k volbám zcela pravidelně nechodí, ale komunální volby si ujít nenechá nikdy.

„Myslím, že by to chtělo ve vedení města změnu. Poslední měsíce je z radnice cítit velká rivalita a napětí, která teď před volba tak nějak trošku vygradovala. Bylo to hodně zřetelné ve volební kampani a to si myslím, že dobře není. Pokud se neumějí domluvit mezi sebou, jak chtějí dobře pracovat pro město?,“ dodal Jaroslav.

Ilustrační foto
Mladá žena se v Hranicích ubránila znásilnění, útočník ji oloupil

Účast podobná jako minule

Zda bude volební účast vyšší než před čtyřmi lety, kdy byla jen něco málo přes třicet procent, se teprve uvidí.

„Během první hodiny tady přišlo přes padesát voličů. Prozatím to moc není, těžko říct, zda to bude více než při minulých komunálních volbách,“ shodli se v členové komise ve volebním okrsku 11 v Domově seniorů.

„Právě jezdíme po kontrolách volebních místností. Na vesnicích je volební účast větší, v místních částech Hranic je naopak menší. Obecně můžeme očekávat účast podobnou jako před čtyřmi let, což bylo 32,4 procent. Hrubý odhad je tedy něco málo přes třicet procent,“ informoval v pátek krátce po 20. hodině vedoucí vnitřních věcí městského úřadu v Hranicích Petr Mynář.

Lidé místo biologicky rozložitelného odpadu jako je tráva, listí nebo větve házeli do kontejnerů pneumatiky, stavební suť, nábytek a jiné odpady.
Boj s bordeláři v Hranicích pokračuje. Teď se zkouší uzamykatelné kontejnery

Jak dopadly volby v Hranicích roce 2014?

Kandidáti hnutí ANO v Hranicích sledují výsledky voleb do městského zastupitelstva. Nakonec skončili první s 18,39 procenty hlasů
V Hranicích slaví ANO. Z možné koalice nevylučuje ani komunisty