Od začátku nového roku proto přijde úplně jiná než personální změna. Klíček a sousední Základní škola Struhlovsko se od prvního ledna 2013 spojí.

„Myslím si, že to není špatná cesta. Rozhodně to má i svoje výhody. Například se využije kapacita tamní kuchyně. Koneckonců i Struhlovsko má oddělení mateřské školky, která se tím pádem tím jenom rozšíří," řekla místostarostka Hranic Pavla Tvrdoňová (Změna pro Hranice), pod jejíž kompetenci oblast školství ve městě spadá.

V Mateřské školce Klíček sice o spojení obou mateřinek samozřejmě vědí, přesto by uvítali více konkrétních informací.

„Bohužel těch informací zatím moc nemáme. Na to, že už je září a ke sloučení má dojít na začátku ledna, nevíme, jakým způsobem se to předá nebo jak přesně to bude fungovat se zaměstnanci. Podle informací, které máme právě z města, by ale o práci nikdo neměl přijít. Myslím, že i chod školky by měl zůstat stejný. Zřejmě bude zvolena vedoucí učitelka, která se bude starat o režim a řád školky," řekla dosavadní ředitelka Klíčku Lucie Polišenská.

Pod jejím vedením bude Klíček fungovat právě až do začátku nového kalendářního roku. Letos je v Mateřské škole Klíček zapsaných 75 dětí. Právě o tento počet by se měla od začátku příštího roku navýšit kapacita školky ze Struhlovska.

„ Ke spojení právě na přelomu letošního a příštího roku jsme se rozhodli hlavně kvůli účetnímu roku. Chceme, aby se v tomto ohledu všechno uzavřelo. Zatím se připravuje materiál, aby se sloučení připravilo i legislativně. Poté budeme připravovat i finanční vyčíslení," dodala místostarostka.

Město uvažuje i o tom, že se vybuduje ještě další oddělení, čímž by se navýšila kapacita mateřských škol. To ale s sebou ponese určité náklady.

„To je určitě pravda, ale ještě to není přesně vyčíslené. Zatím se vše pohybuje jen v rovině úvahy," uzavřela Pavla Tvrdoňová.