Velkým lákadlem jsou také dvě známé kapely, které zde vystoupí, a to Ready Kirken a Lake Malawi.

Další velkou novinkou je obnovení závodů v běhu do lázeňských schodů.

„V uplynulých letech se otevírání sezony soustředilo k lázeňskému domu Bečva a ke kolonádě a po programové i prostorové stránce bylo spíš skromnější. Letos jsme se rozhodli zahájení sezony pojmout jako událost regionu a věříme, že přitáhne návštěvníky i ze vzdálenějšího okolí,“ řekla Bohdana Opočenská, výkonná ředitelka Lázní Teplice nad Bečvou.

Nový styl charakterizuje programová pestrost, výběr vystupujících kapel i celková rozsáhlost akce, která bude kromě kolonády paralelně probíhat také na mobilním pódiu na louce u řeky Bečvy.

Jakub Tománek v akci
Jakub Tománek: Breakdance se v Česku strašně zjednodušil, my si držíme svůj styl

Hlavní taháky

Celodenní program v 9.30 hodin na terase u kolonády odstartuje country kapela LH Western, popolední blok v jednu hodinu otevře KC Band, který zde bude hrát celé odpoledne.

Novou sezonu slavnostně zahájí představitelé lázní ve třináct hodin na pódiu u řeky Bečvy.

Poté už přijdou na řadu hlavní „taháky“ programu – kapely Ready Kirken, Lake Malawi a Arrhythmia, které budou hrát až do osmnácti hodin.

Kanoista Tomáš Smýkal - vítěz ankety Nejlepší sportovci města Hranic za rok 2016
Hranický sportovec roku: Vše je otázkou vůle, odříkání a skromnosti

163 schodů

„Letošní novinkou akce jsou i závody v běhu do teplických schodů,“ říká Bohdana Opočenská. Schodů je podle jejích slov 163, a do jejich nejrychlejšího zdolání se mohou přihlásit závodníci všech věkových kategorií, od dětí po seniory.

„Pro děti jsme připravili skákací hrad, jízdu na ponících, malování na obličej, divadelní představení s pohádkou a nejrůznější soutěže. Rodiče si budou moci zasoutěžit o wellness pobyt pro dva ve spřátelených Léčebných lázních Bohdaneč,“ doplňuje Bohdana Opočenská.

Hranická propast je nejhlubší zatopenou propastí na světě
Jak zatraktivnit Hranickou propast? Pomoci má nová studie

Průjezd veteránů

Na akci samozřejmě nebudou chybět stánky s občerstvením a řemesly, ani tradiční průjezd a výstava historických motocyklů a automobilů v rámci Helfštýnského okruhu.

„Z náměstí v Hranicích na kolonádu do lázní a zpět jsme na celý den zajistili kyvadlovou dopravu autovláčkem. Vstup na akci je samozřejmě zdarma, všechny srdečně zveme a těšíme se na vás,“ uzavírá Bohdana Opočenská.

Farmářské trhy na hranickém náměstí
Tradiční farmářské trhy v Hranicích táhly i v chladném počasí

Lázně Teplice nad BečvouPatří k největším moravským lázním. V uplynulém roce investovaly přes osmdesát milionů korun do rekonstrukce funkcionalistického skvostu, lázeňského domu Praha, určeného klientům, preferujícím hotelové ubytování. Letos se zaměří na opravy infrastruktury a úpravy lázeňského parku. 

V posledních letech se specializují na léčbu kardiovaskulárních chorob, zdejší Odborný léčebný ústav pro kardiorehabilitaci je dokonce prvním zařízením svého druhu v České republice. Kromě srdce a cév tu léčí také onkologické nemoci, nemoci z poruch látkové výměny a žláz s vnitřní sekrecí, pohybový aparát i nervová onemocnění, cukrovku, vysoký krevní tlak a další civilizační choroby.