Z minulého roku se do letošního převedlo více než 210 milionů korun a rozpočet na rok 2017 se navýšil z 235 na 445 milionů korun.

„Významný podíl na změně mají převody nedokončených činností z loňského roku. Jde o akce v celkové hodnotě 81 a půl milionu korun. Největší částku z toho tvoří oprava Základní umělecké školy, kde město podalo žádost o dotaci,“ uvedl mluvčí města Petr Bakovský.

ČTĚTE TAKÉ: Při čelní srážce v Oseku se vážně zranil řidič

Zuška dostane novou fasádu a okna

Na opravu Základní umělecké školy město z rozpočtu vyčlenilo přes šestnáct milionů korun a rekonstrukce bude zahrnovat novou fasádu a okna.

Dalším projektem bude propojovací komunikace mezi ulicí Pod Křivým a Havlíčkova, která vyjde na 8 milionů 200 tisíc korun.

V neposlední řadě má město v plánu rekonstruovat ubytovnu Jaslo a také vybudovat dešťovou kanalizace na ulicích Kropáčova a Tesaříkova. Obě částky činí v součtu přes patnáct milionů.

„Příprava těchto akcí byla náročnější, proto se jejich realizace přesunula do letošního roku. Proti původním předpokladům se na letošní rok odsunul také nákup 14 parkovacích automatů za 2,6 milionu korun. Nové automaty umožní platit kartou,“ dodal mluvčí.

Výkup pozemků a příprava obchvatu

Mezi převáděnými prostředky z roku 2016 jsou i finance na výkup části pozemků v kasárnách Jaslo nebo na přípravu severovýchodního obchvatu města, které dohromady činí necelých pět milionů.

Občany pozitivně kvitovaným projektem je příprava nových parkovacích míst u hranického vlakového nádraží v hodnotě tří milionů korun.

VÍCE: U hranického nádraží přibudou parkovací místa

Nově schválené projekty

„Na nové investice bylo v rozpočtu vyčleněno celkem 129 milionů korun, ze které město vyčlenilo 9 milionů na rezervy. Některé akce jsou podmíněné dotacemi, které by mohly dosáhnout až 19,7 milionů korun,“ pokračoval Petr Bakovský.

Město musí zaplatit plánovaný projekt ze svého, než dotaci dostane. Proto si na potřebnou částku zřídí úvěr, který bude po získání dotace následně splacen.

„Nejzajímavějšími plánovanými investičními akcemi jsou revitalizace hřbitova ve dvou etapách za 15 milionů, revitalizace sídliště Nová v hodnotě 16 milionů, která je podmíněna čtyř milionovou dotací, nebo opravy ulic Teplická a Tovačovského,“ dokončil Petr Bakovský.

ČTĚTE TAKÉ:

Výstavba kanalizace a retenčních nádrží se posune

Město zakáže parkovat u školy Šromotovo, kvůli nehodě