Příčinou častých komplikací je několik parkovacích stání. Pokud jsou tato místa pro držitele parkovacích karet plně nebo téměř plně obsazená, nemusí člověk za volantem vidět do Svatoplukovy ulice vůbec ideálně.

„To parkování tady není optimální, protože člověk má dost špatný výhled. Řidič opravdu často nevidí, jestli mu po hlavní cestě něco jede. Křižovatka určitě není tak přehledná, jak by být měla. Stává se, že řidič zabrzdí až na poslední chvíli, aby předešel srážce," uvedla paní Zdeňka, která prodává v obchodě v těsné blízkosti křižovatky.

Zástupci městského úřadu na upozornění Přerovského a hranického deníku situaci zkontrolovali. Přestože zatím na radnici nedorazila žádná připomínka ani ze strany dopravní či městské policie ani od řidičů, nepřehledný úsek by se v dohledné době měl alespoň částečně upravit.

„Jsme vlastníci komunikace, tuto záležitost ale musíme řešit s policií a se silničním správním úřadem. Uznáváme ale, že zaparkovaná auta v tomto místě mohou bránit ve výhledu do křižovatky. Uděláme vše pro to, aby se situace zlepšila," slíbil Pavel Slovák z odboru správy majetku. V úvahu by podle něj přicházela další dopravní značení, případně bezpečnostní zrcadlo.

Redakce oslovila i společnost, která parkovací systém v Hranicích provozuje. Vedoucí moravského regionu společnosti City Parking Group Petra Šímová v úterý potvrdila, že pracovníci firmy situaci na komplikovaném rozcestí ještě prověří.

Vzhledem k úzkým uličkám v centru Hranic a mnoha podélně zaparkovaným vozidlům není průjezd pro řidiče snadný ani v dalších ulicích, které s Masarykovým náměstím sousedí. Situaci v minulých týdnech ještě znepřehlednila stavba třípodlažní budovy naproti zámku. Kvůli stavebním pracím a obsazení větší části Jiráskovy ulice musela auta projíždět i přes chodník, kde se vyhýbala procházející veřejnosti.