Soutěže se účastnilo pět základních škol a čtyři mateřské školky z Hranic.

„Jedná se o výtvarně ekologickou soutěž, kterou vyhlásil Dům dětí a mládeže v Hranicích ve spolupráci s městem Hranice a firmou Ekolotes Hranice," uvedla Darina Jarolimová, která v pondělí dopoledne moderovala slavnostní vyhlášení výsledků této soutěže.

Hranický Domeček na podobných projektech spolupracuje s městskou společností Ekoltes vlastně každoročně. Například před rokem byli opět v prostorách dvorany hranického zámku oceněni autoři nejvydařenějších prací soutěže Nový zametač pro čisté Hranice.

Zájem škol a žáků o takovéto projekty s tématikou životního prostředí je přitom stále vysoký. Porotci hodnotili celkově devadesát dva prací.

„Soutěžilo se ve třech kategoriích, a to podle věku. Do první kategorie byly začleněny děti z mateřských škol, ve druhé kategorii byli žáci z prvního stupně základních škol a ve třetí kategorii žáci z druhého stupně. Myslím, že děti poslaly hodně kvalitních obrázků," podotkla Darina Jarolimová.

Ta také ocenila práci kantorů, kteří své žáky do podobné činnosti ve školách vedou.

„Je to vidět jak na celkovém počtu zaslaných prací, tak i na účasti při vyhlašování výsledků soutěže. Do dvorany zámku totiž přišly celé třídy. Školy o tyto akce mají zájem, což je pro Dům dětí a mládeže v Hranicích velkým přínosem," uzavřela moderátorka.