„Rodinu navštívili známí z Čech a všichni společně seděli na zahradě domu. Dívka ale nečekaně zavýskla a pes se toho zřejmě lekl a zaútočil,“ popisuje celou událost jeden z místních, který si ale nepřál uvést své jméno.

Pes na dívku zaútočil během hry na zahradě a pokousal ji na nohou i na rukou.

Podle mluvčí přerovské policie Michaely Sedláčkové policisté zjistili, že je majitelem psa 28letá žena. „Hrozí jí stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekla mluvčí Sedláčková.

Dívka byla bezprostředně po napadení hospitalizována na dětském oddělení přerovské nemocnice. Záchranka ji podle policistů přivezla s drobnými rankami na končetinách a měla také rozsáhlejší rány o délce asi pěti centimetrů na pravé ruce i noze.

„Utrpěla poranění předloktí a bérce. Její stav je v současnosti stabilizovaný, ale protože se rány špatně hojí, nelze přesně určit, jak dlouho ještě v nemocnici zůstane,“ upřesnil zástupce primáře dětského oddělení přerovské nemocnice Jaroslav Bouchal. Celková doba léčení se odhaduje na dva až tři týdny.

Podle přerovské policejní mluvčí Michaely Sedláčkové se jedná na Přerovsku spíše o výjimečný případ. „K podobnému napadení dítěte psem v regionu v posledních letech nedošlo,“ podotkla mluvčí.