„Olomoucký kraj nám poskytl dotace na nové chodníky v hodnotě pětačtyřiceti procent z celkových nákladů," uvedl starosta Potštátu René Passinger. Celková investice se pohybovala okolo 700 tisíc korun.

Stav chodníků na Potštátě není ideální prakticky po celém městě. Obyvatelé však vítají, že se se špatnou situací začalo konečně něco dělat.

„Rekonstrukce byla určitě vítaná, celkové podobě náměstí to prospělo. V budoucnu by bylo dobré, kdyby se opravily také ostatní chodníky, které rekonstrukci nutně potřebují, například kolem hlavní silnice. Zde je však patrně problém s vlastnictvím pozemků," řekl dotázaný občan Stanislav Pecha.

Vlastnictví dotčených pozemků skutečně představuje zásadní překážku pro rekonstrukci všech chodníků, pod město totiž spadá pouze část. „Dáváme do pořádku vlastní chodníky. Vlastníky pozemků, na nichž některé chodníky jsou, žádáme, aby si je dali do pořádku," objasnil René Passinger.

V příštím roce plánuje obec zažádat o dotace na Ministerstvu pro místní rozvoj a pokračovat v opravě chodníků, kterou obec nutně potřebuje.

Město také nadále pokračuje v umisťování nových autobusových zastávek po městě. Tento týden dostalo novou podobu autobusové stanoviště u pekárny ve směru z městské části Kovářov.

David Král