Tříčlenná skupina si proto dala za cíl projet Českou republikou na elektrokolech a šířit důležitost recyklování. Zastávku bude mít i ve středu 13. září v Hranicích na Pernštejnském náměstí.

„Celou akci děláme především proto, že chceme jít mezi lidi, mluvit s nimi o tom, že i když se někomu mohou zdát baterky malé, do koše rozhodně nepatří. Je potřeba je odnášet na sběrná místa, odkud putují na recyklaci. Chráníme tím životní prostředí,“ řekla Eva Gallatová, členka Recyklojízdy.

Kriminalisté našli při domovní prohlídce podezřelých pachatelů sušené rostliny konopí setého.
Kriminalisté zadrželi čtyři dealery drog



Recyklojízda je otevřeným projektem, proto se do ní může zapojit kdokoliv. Pokud tedy mají lidé zájem, mohou se kdekoliv na trase k Recyklojízdě přidat a ujet se skupinou pár kilometrů.

„Počet dobrovolníků se každým dnem rozšiřuje a my vítáme každého, kdo se chce připojit, ať už jde o jednotlivce, skupiny, školy, zájmové spolky nebo třeba firemní kolektivy,“ řekla Gallatová.

Ve středu od 8 hodin ráno budou členové Recyklojízdy na hranickém Pernštejnském náměstí, kde budou informovat o recyklaci a rozdávat krabičky pro třídění baterií v domácnosti. Zájemci se také mohou připojit na kus další cesty s kolem nebo i koloběžkou.

Mladá dobrovolná hasička Adriana Janíčková se podívala na několik mistrovství světa. Nyní pojede i do tureckého Izmiru.
Mladá hasička z Partutovic míří na světový šampionát v Turecku