„Chtěla bych vyjádřit obrovskou vděčnost všem dárcům, kteří přispěli do našich kasiček. Zejména však všem koledníkům a rodičům, že děti k této činnosti vedou a s trpělivostí je podporují," děkuje koordinátorka Tříkrálové sbírky hranické charity Radka Andrýsková.

Částka, kterou se charitě podařilo vybrat, činí 976 tisíc korun, z toho 212 tisíc se vybralo přímo v Hranicích.

„Ten výsledek je velice příjemný, dá se říct, že nás to překvapilo, protože jsme spíš čekali, že se budeme pohybovat kolem té loňské výše," hodnotí. V loňském roce se místní charitě podařilo vybrat 921 tisíc korun.

„Jako tradičně mezi nejštědřejší oblasti patřilo Hustopečsko, zejména to, kolik se vybírá v městské části Poruba je podle nás absolutně úžasné," prozrazuje dále koordinátorka.

Čím dál tím větší „koledovací" schopnosti malých koledníků, nebo snad čím dál tím větší dobrosrdečnost přispívajících? Kdo ví v čem to je, každopádně hranická charita ze sbírky opět vykazuje rekordní výtěžky.

„Já myslím, že je to dobrým jménem, které si tato sbírka v průběhu let vybudovala. Všichni znají Tříkrálovou sbírku, vědí, na co přispívají. Kromě toho koledníky lidé osobně znají, takže se v podstatě jedná o takovou sousedskou sbírku," uvažuje Radka Andrýsková.

Šedesát procent z vybrané částky bude využito na zajištění provozu a rozvoj sociálních služeb, které hranická charita provozuje. Část peněz je, jako každoročně, vyhrazena na pomoc lidem v náročných situacích, v krizi či v nouzi. 

Autorka: David Král