Série koncertů začne už v 15.30. Ti, kteří mají tendenci chodit na festivaly spíše později, by měli zpozornět. Jeden z tahounů festivalu kapela Supergroup.cz totiž startuje už v 16.30. Složení této vysněné kapely vzešlo z ankety, kterou uspořádal časopis Rock&Pop společně s rádiem Beat. Čtenáři a posluchači si skutečně dali záležet.

Původně měla kapela zahrát pouze jeden výjimečný koncert. Reakce publika i chuť muzikantů však daly ihned po prvním vystoupení impuls k tomu, že i přes velkou vytíženost všech členů vyráží kapela na exkluzivní turné. A jedna ze zastávek bude právě v Hranicích.

„Supergroup.cz hrají domácí klasiku od skupin Stromboli, Progres 2, Futurum a ETC. Česká rocková špička nabídne též skladby z repertoáru Free, Deep Purple, AC/DC či Led Zeppelin," slibuje pořadatel Rockových Hranic Václav Vlasák.

Návštěvníci festivalu by si podle něj neměli nechat ujít ani vystoupení Lenny, která začne hrát ve 21.30.

„Za anglicky znějící přezdívkou se překvapivě skrývá dvacetiletá dcera známé zpěvačky Lenky Filipové. Na české hudební scéně je jako zjevení. Ne nadarmo získala cenu Anděl za objev roku 2013," doplňuje Vlasák.

Od 23 hodin pak hranické fanoušky přivede do varu punkový Visací zámek.

„Punk rocková stálice vystoupí s novým albem Punkový království. Její fanoušci na ní milují pravé energické punkové neumětelství nebo zlidovělé texty. Každý koncert je nevšedním energickým výbuchem a nejinak tomu bude v Hranicích," říká pořadatel.

To nejlepší z místní scény

Známé kapely pak na Rockových Hranicích doplní to nejlepší z místní scény.

„O tom, kdo postoupil v klání kapel a nakonec zahraje na festivale, rozhodovali v předkole sami návštěvníci. Nejvíce hlasů dali kapelám Blister a Passion Of Hate," dodává Ondřej Baštan, který měl předkolo festivalu na starosti.

Vstupenky si zájemci mohou zakoupit v restauraci Stará střelnice a prodejně T-Mobile na Masarykově náměstí v Hranicích. Lístek v předprodeji přijde na 250 korun, v den koncertu na 350 korun.