Výběr čtyřiadvaceti vyvolených, který v pondělí do dějiště vyrazil klubovým autobusem z Ústí na Hranicku, ve finále porazil Slovensko 4:1.

České družstvo začalo turnaj ve velkém stylu. Už v úvodním utkání, které se v rámci malé kopané hrály dvakrát třicet minut, zvítězilo nad rakouskými kolegy v poměru 11:1 a později si poradili i s Ukrajinou 3:0.

Když ve středu zvládli i duely proti domácímu Polsku a Německu, čekala je ve čtvrtek semifinálová bitva proti Itálii.

Ani Jihoevropané ale na české starosty nestačili. Češi zvítězili jasně 5:1. Výmluvným výsledkem o tři góly pak ve finále přehráli i naše východní sousedy.

Tým trenéra Josefa Zosera, bývalého senátora a starosty Jiřetína pod Jedlovou, tak zopakoval prvenství novinářů, kteří se radovali na konci minulého měsíce¬.

Starostové a místostarostové z České republiky, kteří na čas vyměnili kravaty a oblek a místo klasického úřadování běhali po hřišti, tak triumfovali hned při své premiérové účasti na turnaji tohoto charakteru.

Ve vítězném týmu figurovali také dva zástupci hranického regionu.

Vedle starosty Ústí Libora Vykopala, který plnil funkci hlavního řidiče a nezastupitelnou roli měl také v realizačním týmu, se mistrovství zúčastnil také místostarosta Horního Újezdu Tomáš Koryčánek.

VÍCE: Reprezentace starostů odjela z Ústí na EURO do Polska