Koupaliště v Kojetíně prošlo loni modernizací, takže má co nabídnout. O zvýšení atraktivity se postarala dětská zóna s trampolínami a herní lodí, v areálu přibyly i čtyři plážové kurty, hrazdový fitness park a mlžítko pro nejmenší, které osvěží v horkých dnech.

„Otevíráme už v sobotu 3. června ve 12 hodin a vstupné zůstane na stejné úrovni jako loni. V červnu je otevřeno pondělí až pátek od 12 do 19 hodin, v sobotu pak od 10 do 19 hodin. V červenci a srpnu se otevírací doba prodlouží,“ uvedl Vlastimil Psotka, ředitel kojetínského Technisu, který je provozovatelem areálu.

Den dětí mohou oslavit ve čtvrtek 1. června od 14 hodin návštěvníci, kteří zavítají na Plovárnu v Hranicích. Otevřeno bude až do 19 hodin.

„Oficiálně sice otevíráme, ale zatím s menším omezením kvůli stavebním úpravám. Tuhé mrazy se podepsaly na stavu dlažby, takže jsme předláždili obložení kolem bazénu a teď spravujeme i přemostění,“ přiblížila Iva Macurová, vedoucí správy sportovišť z hranického Ekoltesu.

Přestože došlo k „vynucené“ modernizaci areálu, neuvažují v Hranicích o zdražení vstupného.

„Zůstane na stejné úrovni jako v loňském roce. Dospělí zaplatí na celý den 80 korun, děti 65. Máme také odpolední snížené vstupné, a to od 15 a od 18 hodin, vždy o dvacet korun,“ upřesnila.

Plovárna nabízí bazény pro dospělé a děti s atrakcemi, ale i relaxační bazén či brouzdaliště. Lidé si tu mohou zahrát stolní tenis a k dispozici je i beach volejbalové hřiště. 

Přerov: možná už příští týden

Venkovní plavecký areál v Přerově se návštěvníkům otevře zřejmě už v průběhu příštího týdne. Záleží jen na počasí.

„Máme připravený nerezový bazén se skluzavkou, ale na tom pětadvacetimetrovém se prováděly úpravy, které právě dokončujeme. Tento týden budeme napouštět a předpokládáme, že v tom příštím otevřeme,“ nastínil Jaroslav Klvač, ředitel společnosti Teplo, která provozuje i koupaliště v nedalekých Penčicích.

„I tady pomalu začínáme napouštět vodu a dokončujeme terénní úpravy,“ doplnil.

Žádné nové atrakce podle něj v Přerově nepřibyly a o zdražení vstupného se neuvažuje.

Na koupališti v Lipníku nad Bečvou začne letní sezona až od 17. června.

„Provádíme rekonstrukci dětského brouzdaliště, kde položíme speciální měkkou fólii. Protože byla během zimy poničena spousta travnatých ploch, museli jsme provést jejich regeneraci. Nová bude i dlažba kolem bazénu, “ zmínil ředitel zdejších technických služeb Dušan Pořízka s tím, že náklady na opravy se vyšplhaly na 1,5 milionu korun. 

V Soběchlebích lákají na laserové disco 

Milovníky vodních radovánek na Přerovsku lákají v posledních letech také koupaliště v obcích. Smutnou zprávou je, že se ani letos neotevřou brány koupaliště v Radslavicích, které už několik let čeká na opravu. Zato ve venkovním areálu v Soběchlebích se mohou návštěvníci těšit na spoustu novinek.

„Otevřít bychom chtěli tak do čtrnácti dní a nabízíme nejen malý a velký bazén, ale i plážové hřiště a další vyžití,“ řekl starosta obce Miloslav Jančík.

Nový pronájemce plánuje i večerní koupání.

„Ve večerních hodinách, v době od 21 do 23 hodin, chystáme pro mladé koupání s muzikou a laserovou diskotékou. Vycházíme vstříc i starší generaci - pokud budou chtít senioři uspořádat nějakou akci, není to problém,“ doplnil pronájemce.

Lidé si podle něj mohou zasportovat na volejbalovém hřišti, dát si točenou zmrzlinu, kofolu nebo malinovku. Výhodou je i příznivé vstupné.

Nejspíše až poslední týden v červnu otevřou na koupališti v obci Čechy.

„Pracujeme ze všech sil na tom, abychom mohli napouštět. Vše ale záleží na tom, jak dlouho vydrží pěkné počasí,“ řekl starosta obce Lubomír Michálek. Pro malé návštěvníky je připraveno brouzdaliště a bazén, velcí zase ocení bazén se skluzavkou.