Náměstím zněly známé lidové písničky pod taktovkou cimbálovky Okybača, s jarním programem se představily děti z folklórního souboru Rozmarýnek a zvykoslovné pásmo pod názvem Jaro, vítej! si připravil soubor Děcka z Drahotuš.

Všechny přítomné se svým programem ohromily také dívky z tanečního oboru Základní umělecké školy Hranice. S jejich vystoupení s názvem Masopust za hudebního doprovodu skupiny Hradišťan sklízejí řadu úspěchů.

„S touto choreografií jsme získali první místo v národních a lidových tancích,“ zmínila úspěch vedoucí tanečního oboru Základní umělecké školy Hranice Kamila Martínková. T

o ale není zdaleka vše. Dívky z tanečního oboru se mohou pochlubit i dalšími skvělými úspěchy. V taneční kvalifikační soutěži v Německu totiž postoupily do finále, které se bude konat ve španělské Barceloně.

„Za Českou republiku jsme se v německém Selbu kvalifikovali se čtyřmi choreografiemi do finále, které se v letošním roce koná koncem června v Barceloně,“ doplnila Kamila Martínková, která taneční obor v hranické umělecké škole vede již osm let.

Letošní novinkou bylo vynášení Mořeny. Na závěr programu se průvod s hudebním uskupením Hraničáci vydal k řece Bečvě a podle lidového zvyku Mořenu a ji vhodili do řeky. Hranice se tak nadobro zbavily zimy a přivítaly jaro.

Město pro byznys - vyhlášení výsledků za Olomoucký kraj, nejlépe je na tom Prostějov
Město pro byznys? Druhé nejlepší podmínky mají v Hranicích
Zbrašovské aragonitové jeskyně
Zbrašovské aragonitové jeskyně otevřou na Velký pátek