„Já jsem to tušila, protože když mi starosta volal, že nás na poslední chvíli do soutěže přihlásil, tak jsem si říkala, když ne teď, tak kdy jindy?,“ přiznává Jana Šustalová, která je členkou místního Sokola.

Hned jí bylo jasné, že musejí starostovi pomoci s přípravami místní spolky, které spolupracují i při různých akcích v obci, a tak se jí v hlavě okamžitě zrodil plán.

„Každý rok už asi deset let vymýšlíme tematické plesy a na ten letošní jsme si připravili vystoupení s labutěmi. My ženy jsme se oblékly jako černé labutě a chlapi byli za bílé. Vystoupení sklidilo obrovský úspěch, a tak jsme pro komisi nachystali recesistické vystoupení s labutěmi. Možná i tím jsme u nich zabodovali,“ pokračuje.

Bělotín
Krajskou Vesnicí roku je Bělotín

Jana Šustalová se do Bělotína přivdala před dvaceti lety a vnímá obrovskou proměnu, kterou obec za ta dvě desetiletí prošla.

„Starosta se o naši obec ohromně stará. Ví, kam má ty peníze dát. Je tady překrásná příroda v okolí, škola nádherně opravená a také moderně vybavená, stejně tak kulturní dům, teď se opravuje kanalizace. Celkově je ta obec super. Krásně se nám tady bydlí a mám obrovskou radost, že jsme ten titul získali, naše vesnička si ho určitě zaslouží,“ uzavírá Jana Šustalová.

Fotbalisté Všechovic ve Šternberku oslavili titul
Pro kluky je to splněný sen, říká o postupu Všechovic trenér Vinklar