Okradená žena ho má „v akci“ zachyceného na videozáznamu, který ukázala redaktorům Přerovskému deníku.

„V neděli jsem přišla před bytem o jedno kolo, a hned nato ve čtvrtek o druhé. To druhé mě však mrzí daleko víc. Měla jsem ho teprve dva měsíce a dostala jsem ho k narozeninám, které budu teprve slavit,“ vyprávěla Jana Cagášková.

Její kolo značky Superior 560 zmizelo minulý čtvrtek z dvorního traktu jedné z přerovských firem sídlících u areálu Výstaviště. Byl to pro ni doslova šok, když po pracovní době zjistila, že na místě nového trekingového kola stojí stará oprýskaná eska s utrženou přední brzdou.

„Až na druhý den jsem po zhlédnutí videozáznamu z kamerového systému naší firmy zjistila, že právě na tomto kole přijel zloděj. Navíc jsem na záznamu mohla vidět, jak při krádeži postupoval,“ vypráví Cagášková.

Jedna z jejích kolegyň se prý s pachatelem v areálu firmy dokonce tváří v tvář setkala, ale nepovažovala ho za podezřelou osobu. Nicméně by ho prý dokázala i dnes rozpoznat.

„S tím, že se kolo najde, už moc nepočítám. Spíš bych chtěla najít zloděje, aby byl potrestán,“ svěřila se. „Tady můžete vidět, že se jedná o muže kolem padesáti let s bílými vlasy. Na hlavě má kšiltovku, do obličeje mu moc vidět nejde, ale má takovou atypickou chůzi,“ popsala zloděje při sledování záznamu okradená žena.

Ta se domnívá, že muž musel areál firmy, v níž pracuje, dobře znát. „Pohyboval se tam tak suverénně, dokonce měl tu drzost, že nahlédl i do budovy naší firmy, ale potom hned vzápětí vyšel ven. Myslím si, že zázemí firmy dobře znal. Do areálu přijel jednou branou a vyjel z něj úplně jinudy,“ doplnila Cagášková.

Celá krádež jejího kola, které bylo uzamčené, prý trvala ani ne minutu. „Ztráta kola mě skutečně mrzí. Nejen že jsem na něm denně jezdila do práce, ale také mám cyklistiku jako koníčka. Byla bych vděčná, kdyby mi někdo v pátrání jakoukoliv informací, která by vedla ke stopě pachatele, pomohl,“ řekla závěrem žena z Přerova.

Podle přerovské policejní mluvčí se občas stává, že lidé sami pátrají po svých odcizených věcech. „Nejčastěji je to právě v případě jízdních kol, ale úspěšnost nalezení pachatele je malá,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.